.

.

TOTS 21

El megaiot ‘Crescent’, que va arribar a Tarragona el 2 de novembre de 2021 i havia sol·licitat sortida a Capitania Marítima de Tarragona el passat dia 4 de març. Finalment no va salpar,

El megaiot sospitós de ser propietat d’un oligarca rus que es trobava immobilitzat provisionalment des del 16 de març al Port de Tarragona fins a nova ordre administrativa ha desvelat el seu secret. El jutjat d’instrucció número 3 de Tarragona va remetre ahir un requeriment a Capitania Marítima per impedir que salpés, després que la Justícia dels Estats Units hagi enviat una petició en aquest sentit a les autoritats espanyoles afirmant tenir proves que el Crescent pertany a Igor Sechin, una persona molt propera al president rus Vladimir Putin. Tal com ha avançat aquest dilluns l’edició impresa del diari El País, el jutge de Tarragona ha ordenat a la Policia Nacional (agents del cos han registrat l’embarcació en recerca de proves documentals) que agafi declaració com a testimonis als tripulants de cara a interrogar-los sobre l’autèntic propietari del vaixell (valorat en més de 100 milions d’euros),  registrat a nom de la societat Densiarly Entst, radicada al paradís fiscal de les Illes Caiman.

Cal recordar que el megaiot està ancorat a Tarragona des del passat 2 de novembre. Tot just quan la Comissió Europea va determinar, el 4 de març, la imposició de sancions contra els oligarques russos, la tripulació va demanar permís per salpar, cosa que finalment no va fer.

Sechin forma part del cercle íntim de Putin des dels temps en els quals va entrar en política a l’ajuntament de Sant Petersburg a la dècada dels noranta del segle passat i figura com el màxim responsable la petroliera estatal Rosneft.

Redacció