.

.

TOTS 21

Façanes de l'Ajuntament d'Altafulla

L’Ajuntament d’Altafulla podrà celebrar la consulta popular aquest diumenge 25 de maig segons la Junta Electoral Central. Així ho ha notificat aquest dijous al consistori basant-se en la Llei Reguladora de les Bases de Règim Local i la legislació autonòmica que regula el desenvolupament de consultes populars.

La resposta deixa clar que la consulta ciutadana es podrà fer, tot i coincidir amb els comicis al Parlament Europeu, sempre i quan no s’utilitzi el Cens Electoral ni els mateixos espais on s’ubiquin les seccions electorals establertes per a les eleccions europees.

D’aquesta manera, segons ha matisat la regidora de Participació Ciutadana, Montse Castellarnau, les urnes de la consulta popular s’ubicaran en espais propers als col·legis electorals. Concretament, s’instal·laran tres carpes al Parc de la Portalada (davant el col·legi electoral de la Portalada); al parc infantil d’Hort de Pau (davant el col·legi electoral d’Hort de Pau), i a l’Avinguda Marquès de Tamarit, entre carrer del Mar i Alcalde Pijuan (proper al col·legi electoral de la Violeta).

Per al bon desenvolupament de la votació s’utilitzarà el padró municipal d’Altafulla i podran participar-hi totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 18 anys. A més, segons ha afegit Castellarnau, en les mateixes meses hi haurà informació pública de les dues opcions a escollir.

L’horari de votació

L’horari de votació serà de 9 del matí a les 20h del vespre, i els resultats es donaran a conèixer un cop es faci el recompte de vots i se sumin les tres taules. La regidora de Participació Ciutadana ha animat a la ciutadania que participi també del moment en què es doni a conèixer el projecte guanyador.

L’arranjament del carrer Martí d’Ardenya o la renovació dels vestidors al camp de futbol són les dues opcions que haurà de votar la ciutadania el proper diumenge 25 de maig. La consulta s’organitza des del Consell Municipal de Participació Ciutadana. El cost dels dos projectes s’eleva als 100.000 euros cadascun, que respon a l’increment de l’IBI decretat pel govern de l’Estat, i que l’Ajuntament d’Altafulla ha decidit que la mateixa ciutadania decideixi en què els vol invertir a través d’una consulta.