.

.

TOTS 21

La jornada es va celebrar a firaReus. Cedida.

La jornada es va celebrar a firaReus. Cedida.

La jornada Woman Tech del TIC Sud, celebrada ahir a Reus, va servir per reivindicar la necessitat de trencar prejudicis al voltant de les formacions científiques i tecnològiques entre les estudiants més joves, mostrant-los les diferents opcions i camps on poden desenvolupar una carrera professional dins aquest àmbit. L’activitat, celebrada al Foyer Marià Fortuny de firaReus Events, va reunir una cinquantena de persones, que van participar a una sessió hibrida de forma presencial i en línia amb conferències, taula rodona i networking al voltant del paper femení al sector tecnològic i de la mà de dones amb posicions destacades dins aquest àmbit.

En la seva intervenció, Susana Prado, directora general de la tecnològica Inetum a Catalunya va remarcar la importància de la “sororitat visible i invisible entre les dones”. Per la seva banda, Àurea Rodríguez, co-fundadora de la consultora Talentea i experta en innovació, va posar l’accent en la necessitat de “perdre la por a equivocar-se i llançar-se perquè això va de futur”.

La taula rodona d’expertes va comptar amb Ramona Martínez, General Manager d’ETECNIC; Maria Luisa Muñoz. Chief Technology Officer de Grupo Castilla; Bea Mesas Co-founder & CPO d’Incapto Coffee i Vocal de PIMEC Joves i Maria Martínez. Co-founder & Chief Bussines Officer d’eAgora. Va estar moderada per la secretària territorial de Pimec, Gemma Gasulla, i va girar al voltant de la desconnexió entre el món educatiu i laboral i la necessitat de mostrar la realitat de les empreses tecnològiques a les aules. Les ponents van remarcar també el repte de trencar estereotips i incidir en la divulgació de les experiències de professionals del sector entre les estudiants més joves.

Pablo Mazón, president del Clúster TIC Catalunya Sud, va manifestar la importància de “trencar la visió esbiaixada que es té el món de la tecnologia donant accés a tota la informació i opcions del sector entre les més joves”.