TARRAGONA 21

La ministra, amb l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, posant davant la piscina olímpica. Foto: Tarragona21

La inauguració dels Iocs Meditrranis divendres 22 de juny a les 21 hores al Nou Estadi pot reunir per primera vegada el rei d’Espanya, el president del Govern central, Pedro Sánchez, i previsiblement, el president de la Generalitat, Quim Torra, o qui ell designi, en una trobada institucional amb una profunda càrrega política perquè es farà en el marc d’un jocs que avalen l’entesa institucional i la pacificació.

La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, ha afirmat que serà «un bon moment» per establir ponts de diàleg. Batet ha assistit avui a la inauguracio d’una de les obres estrella dels Jocs, la piscina olímpica de 50 metres de l’Anella Mediterrània de Campclar, que reunirà les proves de natació i waterpolo.

«Que avui siguin una realitat els Jocs ha estat el resultat que totes les administracions hagin treballa sumant sinèrgies», de posar «tot l’esforç de col·laborar i fer possible aquest somni per una ciutat que no s’esgota en els Jocs, sinó en prosperitat per la ciutat i en generar benestar i cohesió», ha subratllat.

La filosofia dels Jocs de Tarragona es poden traslladar al proper encontre entre el president del Govern central, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Quim Torra, que s’han de veure «les properes setmanes». La ministra ha afirmat avui a Tarragona refermant la màxima del Govern Sánchez, que cal «escoltar, dialogar i arribar a consensos»,  per generar «canvis i transformacions en benefici de totohm», entre Catalunya i Espanya.

Meritxell Batet, dirigint-se als nedadors del CN Tàrraco, que han fet un exhibició inaugural. Foto: Tarragona21

Els Jocs de Tarragona hi juguen un paper aglutinador, perquè «exemplifiquen això i ens serveixen de palanca i estímul per fer possible que les reunions previstes siguin fructíferes», «en un escenari de confiança i de lleialtat», paraules «que han desaparegut de l’escenari polític». Els Jocs són un bon escenari de col.laboració, «serà un bon moment per veure com es materialitza i s’explicita».

Tot i que l’agenda oficial de la Casa Reial -feta púbica ahir i per un calendari d’una setmana de vigència- no fixa la vinguda de Felip VI a la inauguració, Tarragona21 ha pogut confirmar la presència del monarca a l’acte.

La ministra ha tingut paraules especials per la feina feta pel comissionat dels Jocs, el regidor Javier Villamayor.

Superar obstacles

L’alcalde, Josep Fèíx Ballesteros, al seu torn, ha anunciat que la piscina portarà el nom d’una gran nedadora, Sílvia Fontana, i ha destacat l’alt nivell dels esportistes que assistiran als Jocs. La piscina ha costat 1,5 milions d’euros i han estat finançats per l’Estat, com el Palau d’Esports de l’Anella ho ha estat per la Generalitat.

Ballesteros ha explicat que la gran inversió de l’Anella s’ha fet a Campclar «per la necesitat de dignificació de la zona». «Gràcies a aquestes inversions s’ha pogut fer una millora en aquesta zona, que d’altra manera no s’hagués pogut fer». Ha destacat que la dels Jocs «ha estat una aventura preciosa perquè ha superat molts obstacles» i ha conseguit «una cosa difícil en aquests moments, mantenir la unitat institucional». «S’ha fet possible que la pinya s’hagi mantingut, malgrat els canvis de colors polítics que s’han viscut, unitat assolida al voltant d’un projecte que ens uneix, l’esport, el diàleg cultural i dintre de la Mediterrània».

J. Garcia