.

.

TOTS 21

Imatge de l'acabament de les obres del Mercat Central. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Imatge de l’acabament de les obres del Mercat Central. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

La presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, ha anunciat aquesta tarda la data d’inauguració del remodelat Mercat Central. Serà exactament d’aquí a dos mesos: el proper dijous 16 de març. L’últim dia de funcionament del Mercat de la carpa de la plaça Corsini serà el dissabte anterior (l’11 de març). A partir de llavors i fins el dia de la inauguració, els paradistes treballaran en el trasllat.

El Mercat obrirà amb 8 parades buides de les 48 que té en total al primer pis, mentre que a la planta baixa, on hi haurà un Mercadona, la meitat dels 14 establiments encara estan per omplir. Segons ha manifestat Ferrando, la intenció és que el mateix dia de la inauguració els visitants ja puguin comprar a les parades.

Tot i que encara no està confirmat, l’Ajuntament preveu que la carpa de la plaça Corsini es desmunti definitivament quan entri en desús. “Ho estem estudiant, però és difícil que el seu reaprofitament sigui viable, ja que desballestar-la per tornar-la a fer servir implica un cost afegit de 200.000 euros”, ha indicat Ferrando.

Quan la carpa estigui desmuntada ja podran començar les obres de remodelació de la plaça Corsini, que finançarà l’Estat i que, segons Ferrando, es preveu que durin uns 6 mesos. En acabar aquests treballs, el mercadet de la Rambla Nova ja es podrà traslladar a l’espai que havia ocupat fins fa nou anys.