La guerra de les banderes de Torredembarra no s’atura: l’ABG, soci de govern, proposa una consulta sobre l’estelada

L’alcalde, col·locant les banderes espanyola i catalana el passat dia 4. Foto: Tarragona21

L’Alternativa Baix Gaià, soci de govern a l’Ajuntament de Torredembarra (ERC i PSC), proposarà en el proper ple convocar una consulta no referendària a la ciutadania per establir si es vol que la senyera estelada onegi a la casa consistorial en un lloc visible, utilitzant els mecanismes de la La Llei catalana de consultes populars no referendàries i d’altres formes de participació ciutadana.

A patir d’una moció, l’ABG demana que l’Ajuntament de Torredembarra “posi tots el mitjans possibles per garantir l’organització de la consulta” i comunicar aquest acord al Govern de l Generalitat.

L’alcalde, el republicà Eduard Rovira, va retirar l’estelada que onejada al capdamunt de l’edifici consistorial per una sentència del tribunal contenciós-administratiu de Tarragona que li obligava a fer-ho, a l’hora que també li exigia restituir la bandera espanyola a l’entrada del consistori. Rovira va acuar personalment, i així ho va anuciar a la premsa, sense haver-ho sotmès  aacord amb els socis de govern.

L’ABG basa la seva argumentació afirmant que en les darreres eleccions municipals, “la ciutadania amb el seu vot va
donar confiança a una majoria de regidors i regidores independentistes” i que l’Ajuntament de Torredembarra és membre de l’Assemblea de Municipis per la Independència (AMI).

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *