.

.

TOTS 21

Dos agents de la Guàrdia Urbana a la plaça del Sol de Gràcia, a Barcelona. Foto: Sílvia Jardí

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desallotjat 6.500 persones en 31 espais de la ciutat la primera nit sense toc de queda. Així ho ha assegurat el tinent d’alcaldia Albert Batlle en un balanç provisional a Catalunya Ràdio i RAC 1. Per Batlle, la prioritat de l’operatiu policial no era sancionar, sinó «prevenir». Concretament, minimitzar el risc de contagi, garantir la convivència, prevenir la sinistralitat i mantenir la seguretat ciutadana. «Dels quatre, el que més ens fa patir és el risc sanitari, amb gent sense mantenir la distància i la mascareta», ha assegurat. Batlle ha precisat que el fenomen «més novedós» de la nit ha estat les trobades a les platges, acumulades a la de Sant Miquel i la del Bogatell, amb concentracions «importants».

Tarragona, cap incident remarcable

Des de l’Ajuntament de Tarragona s’ha informat a Tots21 que la nit ha estat tranquil·la, i que més enllà de situacions aïllades no s’ha hagut d’actuar policialment contra cap concentració de ‘botellón’ ni macrofesta no autoritzada.

Clàxons, petards i crits d’alegria a Lleida 

Pel que fa a Lleida, a les dotze en punt de la nit s’ha sentit un petard a la zona propera al riu Segre, seguit de crits d’alegria i de clàxons de vehicles. Abans d’aquesta hora però, pel carrer ja s’hi ha vist gent passejant i diversos grups d’amics, alguns de més de sis persones, caminant carregats amb bosses de plàstic. De fet, centenars de joves, molts sense mascareta, s’han aplegat al marge del Segre per fer ‘botellón’ i posar música. «Sortim a passejar ara que per fi podem fer-ho a l’hora que vulguem», ha explicat un veí que minuts després de la mitjanit ha sortit a celebrar l’aixecament de les restriccions, que coincideix amb les Festes de Maig.

Una de les veïnes de Lleida que ha estat puntual a sortir al carrer a celebrar-ho amb les seves amigues ha estat la Maria, un jove que ha explicat que tenia «moltíssimes ganes que s’acabés» el toc de queda, a més de celebrar també que a Lleida són les Festes de Maig. «Portem massa temps tancades per la nit i volíem saber que era tornar a sortir de nit», ha indicat.

Per la seva banda, el Jaume, un altre jove de la ciutat, ha explicat que a les 00 hores ha sortit al balcó a aplaudir per celebrar que s’havia acabat el toc de queda i que, tot seguit, ha sortit al carrer amb dos amics més a fer una passejada. «Hem sortit a gaudir que ja s’ha acabat el toc de queda i que podem ser lliures a partir de les deu, com fa temps enrere. Ho trobàvem a faltar la veritat», ha explicat.

Sílvia Jardí / Anna Berga