TOTS 21

El dron, afirmen des del consistori, permetrà «optimitzar els recursos humans del cos de seguretat». Foto: Ajuntament 

La Guàrdia Urbana de Reus ha adquirit un dron per a la videovigilància aèria de la ciutat. La posada en marxa del sistema de vigilància per control remot permetrà millorar els serveis que presta el cos municipal de policia en diferents àmbits de la seva competència. Alhora, permetrà optimitzar els recursos humans del cos de seguretat, reduint de manera considerable el nombre d’efectius policials necessaris per desenvolupar determinades funcions.

La regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vàzquez, afirma que “amb la compra del dron, la Guàrdia Urbana de Reus fa un pas més en la seva aposta tecnològica per millorar l’eficàcia i l’eficiència en la prestació dels serveis de seguretat”.

La visió aèria augmenta el control i la visualització de serveis, problemàtiques o esdeveniments en els que s’utilitzi l’aparell. La Guàrdia Urbana preveu utilitzar els drons, entre altres, en les situacions següents:

  • Seguretat viària: contribuirà a ordenar, senyalitzar i dirigir el trànsit; millorarà la instrucció d’atestats per accidents de trànsit; i oferirà més precisió de dades per planificar la mobilitat.
  • Control d’actes d’alta concentració: facilitarà el seguiment i control d’activitats amb una alta concentració de persones com curses, concerts o manifestacions, entre altres, amb informació immediata sobre possibles incidències.
  • Incivisme i seguretat ciutadana: exercirà de policia administrativa amb el seguiment de problemàtiques veïnals per incivisme i seguretat ciutadana.
  • Disciplina urbanística: control de construccions urbanístiques i desperfectes en façanes i teulades d’immobles en mal estat.
  • Situacions d’emergència: seguiment d’incidències en casos d’emergències com ventades o inundacions.

L’adquisició del dron han tingut un cost de 3.100 euros, que inclou l’aparell, el control remot, accessoris i assegurança.

La Guàrdia Urbana ja ha format un cos d’agents per dirigir l’aparell, i inclourà les pràctiques en el pla de formació del cos per ampliar-ho a altres membres de la plantilla.

Redacció