.

.

TOTS 21

Botelles decomissades pels vigilants municipals. Foto: Cedida

La Guàrdia Municipal del Morell ha formalitzat, aquesta passada nit, 35 denúncies per fer botellot, per incivisme, sorolls i aldarulls diversos. I és
que unes 350 persones s’han aplegat al municipi buscant un indret que no estigués afectat pel toc de queda i on poder reunir-se i fer festa, malgrat ignorar moltes de les mesures restrictives per evitar els contagis de Covid-19.

Així, la zona del cementiri ha estat l’espai triat per moltes persones joves d’arreu del nostre territori que, ja durant la setmana, havien fet córrer una convocatòria a través de les xarxes socials. Davant d’aquesta situació, la Guàrdia Municipal va reforçar el seu dispositiu habitual i va dur a terme tasques per dissuadir les persones participants a la cita, amb el suport puntual del cos de Mossos d’Esquadra.

Des de l’Ajuntament del Morell, l’alcalde, Eloi Calbet, denuncia aquests fets, a la vegada que anuncia que “posarem fil a l’agulla perquè no es repeteixin, ja que en el context actual no podem permetre conductes d’aquest tipus”. Així mateix, lloa la tasca dels agents de la Guàrdia Municipal implicats en l’operatiu d’aquesta nit, que “amb els recursos disponibles han fet tot el possible per controlar la situació”.

El botellot ha comportat brutícia, senyals trencats, contenidors malmesos… Foto: Cedida

Calbet també insisteix que els botellots que han tingut lloc al municipi aquesta setmana, i també el cap de setmana passat, no tenen res a veure amb la celebració de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén. De fet, “cal destacar que el públic assistent als actes programats per la Festa Major està tenint un comportament exemplar en tots els aspectes”.

Des de la Guàrdia Municipal, el seu cap, Manel Catalán, lamenta que “el botellot hagi derivat en brutícia, senyals trencats, contenidors malmesos…”. “Unes destrosses que s’hauran de reparar i que tindran un cost elevat per al consistori municipal”, conclou.