.

.

TOTS 21

Els fets van ocórrer en la nit del 3 d’agost, quan agents del Servei Fiscal que realitzaven labors preventives de vigilància del litoral van observar com una embarcació s’aproximava a la costa. Foto Guàrdia Civil

Investigadors de la Unitat de Policia Judicial juntament amb agents del Servei Fiscal de la Guàrdia Civil i del Servei Marítim, van interceptar en la passada matinada del dimarts un intent de partida de 68 fardells d’haixix, al voltant de 2400 kg, que estaven sent descarregats en la costa del municipi de Tarragona.

Els fets van ocórrer en la nit del 3 d’agost, quan agents del Servei Fiscal que realitzaven labors preventives de vigilància del litoral van observar com una embarcació s’aproximava a la costa, en direcció a una cala de molt difícil accés de la Cala de la Roca Plana, situada en una zona abrupta del bosc de la Marquesa

Aquest fet va aixecar les sospites dels agents que van disposar un operatiu de resposta a fi de neutralitzar la possible partida, desplaçant-se fins a la zona de la costa a la qual es dirigia l’embarcació. A l’arribada als voltants, els agents van observar com a autors sense identificar havien disposat barricades i cadenes amb cadenats en els dos únics accessos a la cala, dificultant així l’arribada fins al lloc on s’estava produint el desembarcament de la droga. Els membres de l’organització criminal havien establert punts de vigilància per a avisar davant la possible arribada d’efectius policials i poder així emprendre la fugida amb rapidesa.

Després d’adonar-se de la presència dels agents de la Guàrdia Civil, les persones que estaven participant en les labors de descàrrega van emprendre la fugida a peu pel bosc, abandonant els fardells i una furgoneta de càrrega. Així mateix, l’embarcació semirígida utilitzada per a alijar, ocupada per diverses persones va virar i va prendre rumb mar endins a gran velocitat, després de sortejar la presència d’una embarcació del Servei Marítim de la Guàrdia Civil de Tarragona que havia estat alertada pels agents del Servei Fiscal perquè es desplacés a la zona en la qual s’estava produint el desembarcament. Malgrat els esforços, el patruller del Servei Marítim no va poder donar abast a l’embarcació utilitzada pels narcotraficants que va fugir a gran velocitat.

En el lloc es van trobar un total de 68 fardells d’haixix amb un pes de 2.400kg i un valor estimat de 3.500.000 €, així com una furgoneta de gran capacitat que anava a ser emprada per a transportar la droga.

Investigadors de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil han obert una recerca per a identificar a les persones que van participar en la partida.

Les diligències han estat posades a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 4 de Tarragona.

La pressió que està exercint la Guàrdia Civil al Sud del Mediterrani contra les organitzacions de narcotraficants, unit al bon estat de la mar en el període d’estiu està facilitant el desplaçament d’aquesta mena de desembarcaments a les costes mediterrànies del litoral Valencià i Català.

Embarcacions pneumàtiques semirígides dotades de potents motors i que són utilitzades per les organitzacions criminals poden arribar a transportar diverses tones de droga des del nord d’Àfrica fins a Tarragona.

La Guàrdia Civil té desplegat en el litoral Mediterrani un important dispositiu policial per al desenvolupament de les seves funcions de lluita contra les xarxes d’immigració irregular, el narcotràfic i el control de fronteres mitjançant patrulles del Servei Fiscal i de Fronteres, mitjans tècnics de vigilància, aeronaus i embarcacions del Servei Marítim, totes elles coordinades des del Centre de Coordinació i Vigilància Marítima (CECORVIGMAR).

Redacció