.

.

TOTS 21

Tot el material va ser confiscat pels agents i ha estat posat a la disposició de la Agència de Salút Pública de Catalunya. Foto: Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha intervingut prop de 300 test d’autodiagnòstic, relacionats amb el control de drogues i embaràs en diversos comerços de Reus i Tarragona.

Especialistes en Fiscal i Fronteres de la Patrulla Fiscal de la Guàrdia Civil de Cambrils van realitzar diverses inspeccions en comerços de totes dues ciutats el passat dia 20. Els agents havien rebut notícies que es podien tenir exposats per a la venda productes sanitaris per a diagnòstic ‘in vitro’, denominats habitualment test d’autodiagnòstic, en comerços de Reus i Tarragona. Els citats productes, considerats de caràcter sanitari i per tant subjectes a diferent normativa, tenen la seva venda permesa exclusivament en farmàcies.

D’aquesta manera agents de la Guàrdia Civil, en el marc de l’Operació TESTER, van realitzar diferents inspeccions en comerços aliens totalment al camp sanitari, trobant en dos d’ells de les citades localitats, exposats per a la venda, nombrosos test d’autodiagnòstic. Tot el material va ser confiscat pels agents i ha estat posat a la disposició de la Agència de Salút Pública de Catalunya i Servei Regional al Camp de Tarragona per al seu control, procedint a estendre acta de les actuacions, del que es donarà compte a l’autoritat competent a l’efecte de possibles sancions.

S’investiga l’origen i traçat comercial dels productes fins a la seva arribada a aquests establiments, ja que no poden comercialitzar-se productes fabricats en països no pertanyents a la Unió Europea el fabricant de la qual no hagi designat un representant autoritzat establert en el territori comunitari.

La pandèmia actual de COVID 19, ha incrementat la venda de test d’autodiagnòstic, la qual cosa ha incidit en la preocupació per part de les autoritats en el control d’aquesta mena de productes, sent els encarregats específics d’aquest control per part de la Guàrdia Civil els especialistes en Fiscal i Fronteres dels quals disposa la Comandància de Tarragona, repartits en diverses unitats al llarg de la província.

Redacció