.

.

TOTS 21

La directora general d’Indústria, Matilde Villarroya, en la presentació del programa a Tarragona

El Departament d’Empresa i Coneixement ha presentat aquest dilluns al matí a Tarragona el programa ProACCIÓ 4.0, una iniciativa amb l’objectiu d’impulsar la transformació de les pimes catalanes cap a la indústria 4.0. La directora general d’Indústria, Matilde Villarroya, acompanyada per la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Coneixement a Tarragona, Carme Mansilla, han presentat el programa davant mig centenar d’empreses de la demarcació.

L’acte també ha comptat amb la participació de la presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé; el president de PIMEC Tarragona, Jordi Ciuraneta; el president de la CEPTA, Antonio Belmonte; i el president del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya a la demarcació de Tarragona, Fernando Torres. Durant la jornada s’han exposat els casos pràctics de les empreses UP2Smart, Ematsa i Proacit.

Durant la presentació del progrma ProACCIÓ 4.0 a les empreses tarragonines, la directora general d’Indústria, Matilde Villarroya, ha assegurat que es tracta “d’un programa de país que neix per anticipar-nos al que ha de passar”. Amb aquesta iniciativa “volem fer sensibilització perquè les pimes vegin que no poden deixar passar la transformació vinculada a la indústria 4.0 i que rebin acompanyament durant aquest procés”, ha explicat Villarroya. Així, el programa permetrà a les pimes “ser més competitives, créixer en dimensió, entrar en contacte amb l’ecosistema local i internacional per nodrir-se de la tecnologia vinculada a la indústria 4.0 i fer un procés de reflexió estratègica per fer una diagnosi”, ha resumit la directora general.

1.000 pimes catalanes

Aquest programa -articulat per la Direcció General d’Indústria a través d’ACCIÓ- actuarà com la finestreta única a Catalunya per sensibilitzar, acompanyar i assessorar les empreses catalanes en l’àmbit de la indústria 4.0. En total, es preveu que en els propers tres anys 1.000 empreses catalanes utilitzin els serveis i programes d’aquesta nova iniciativa, derivada del Pacte Nacional per a la Indústria, tot i que va més enllà del seu mandat.

El programa compta amb la col·laboració del Consell General de Cambres de Catalunya, Foment del Treball (representat per CEPTA a Tarragona), PIMEC i Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya. Té com a destinataris des de les pimes que encara no s’han plantejat començar el procés de transformació tecnològica fins les que ja estan duent a terme inversions en aquest camp. Així, el programa ProACCIÓ 4.0 posa a disposició del teixit productiu català un conjunt de serveis, línies d’ajut, finançament i actuacions d’àmbit local i internacional i de connexió amb l’ecosistema. L’objectiu és sensibilitzar l’empresa, facilitar-li l’elaboració d’una diagnosi, la preparació d’un pla d’actuacions i la implantació dels processos de transformació tecnològica.