.

.

TOTS 21

Un moment de la presentació.

La 14ª edició de primavera de la ruta de tapes de Reus Ganxet Pintxo es porta a terme del 5 al 15 d’abril amb un total de 43 establiments participants, 39 dels quals en format de ruta convencional i quatre més en la categoria de menús de tapes. La regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, i la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística i presidenta del Centre de Normalització Lingüística de Reus, M. Dolors Sardà, han acompanyat aquest dilluns el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, durant la presentació de la Ganxet Pintxo de primavera 2018.

La ruta manté el format de l’edició anterior, amb un preu de 2,50 euros per tapa que inclou també un quinto o canya de cervesa del patrocinador. Es podran votar les millors tapes amb la mecànica habitual i es lliuraran tres premis populars, tres premis professionals, el premi Damm a la tapa que millor marida amb la cervesa i el premi Ganxet Llengua, que atorga el Centre de Normalització Lingüística a l’establiment més sensible a l’ús de la llengua catalana.

La regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha recordat que la Ganxet Pintxo és una experiència d’èxit per diferents motius, un dels quals perquè “assoleix el seu objectiu de promocionar la gran oferta gastronòmica de qualitat que té la ciutat, ja que funciona com un aparador de la bona feina dels restauradors i dels productes locals, així com un exemple de les possibilitats d’assolir grans reptes a través de la tasca conjunta del sector”.

Per la seva part, M. Dolors Sardà ha agraït a la Cambra de Comerç l’oportunitat que ofereix al CNL per treballar amb el sector de la restauració a través de la Ganxet Pintxo. Sardà ha recordat que des del Centre s’ofereixen cursos de català de nivells bàsics i de més elevats als quals poden inscriure’s les persones que treballen al sector de la restauració i encara no parlen català o necessiten millorar el seu nivell.

La informació completa i detalls de la Ganxet Pintxo 2018, així com la guia d’establiments i tapes, es pot consultar a través del web d’aquest esdeveniment promogut per la Cambra de Comerç de Reus.