.

Es tracta de 9 escultures realitzades en guix que s’han incorporat al fons de la Fundació recentment a partir d’una donació de la família Miró.

Es tracta de 9 escultures realitzades en guix que s’han incorporat al fons de la Fundació recentment a partir d’una donació de la família Miró.

El projecte cultural de la Fundació Mas Miró continua creixent en aquesta ocasió a través de la col·laboració amb el Museo Nacional de Escultura de Valladolid, que s’ha concretat amb el préstec de 9 escultures de guix donades recentment a la Fundació per la família Miró i que s’han incorporat a l’exposició “Miró. La musa blanca”.

La mostra reuneix 30 escultures en guix de Joan Miró que l’artista va realitzar com a models per a la seva posterior fundició en bronze, si bé no totes van arribar a aquest estadi final. Una gran part d’aquestes peces es mostren per primera vegada al públic i formen part de les col·leccions de la Successió Miró i de la Fundació Mas Miró.

Aquestes peces sempre ha tingut un paper secundari en el procés creatiu de l’artista, però aquesta mostra les posa en valor convertint-les en un referent valuós: ajuden a entendre el desenvolupament de l’obra en la imaginació i en les mans de l’artista. El propi Miró va manifestar en diverses ocasions el seu desig d’exposar-les, fet que es fa realitat per primera vegada amb aquesta exposició.

La mostra inaugurada ahir va comptar amb la presència de Joan Punyet, nét de Joan Miró, Fran Morancho, president de la Fundació Mas Miró, Maria Bolaños, comissària de la mostra i directora del Museo Nacional de Escultura, Elena Juncosa Vecchierini, directora de la Fundació Mas Miró i Lucas Garcia Guirao, subdirector general adjunto de Museos Estatales del Ministerio de Cultura y deporte.

L’escultura torna al Mas Miró

Les 9 peces exposades formen part d’un conjunt d’onze escultures, la major en part en guix, que la família Miró ha donat a la Fundació Mas Miró. Una donació que ha volgut reconèixer la transcendència de la masia i de Mont-roig en el naixement del procés escultòric de l’artista.

De fet, el taller de Mont-roig és el primer taller que es va fer construir amb el desig exprés de treballar l’escultura. La divulgació d’aquesta dimensió i la importància capital de Mont-roig en la trajectòria escultòrica de Miró queda recollida al catàleg editat expressament per aquesta exposició amb articles científics de Maria Bolaños, directora del Museo Nacional de Escultura, i d’Elena Juncosa Vecchierini, directora de la Fundació Mas Miró.