TOTS 21

Està previst que entre els mesos d’abril i juny un total de 20 persones rebin aquesta formació i realitzin les pràctiques corresponents. Foto: Endesa

La Fundació Endesa i Càritas Diocesana de Tarragona han inaugurat avui la quarta edició del «Curs Bàsic d’Atenció Domiciliària» que organitzen conjuntament. Està previst que hi participin 20 persones en situació d’atur i de vulnerabilitat, amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat. Un total de 60 persones han participat a les edicions passades d’aquest curs, d’entre les quals, un 63% va acabar trobant feina en l’àmbit en el que s’havia format. L’objectiu del programa és continuar augmentant el nivell d’ocupabilitat d’aquestes persones.

En l’última memòria publicada per Càritas es destaca que un 69% de la població atesa es troba en situació d’atur. Des de l’anàlisi d’aquesta realitat s’han creat nous projectes i eines per donar resposta material i emocional a les necessitats plantejades, fent una aposta pels projectes sociolaborals i formatius.

Un bon exemple és aquest curs, realitzat de la mà de la Fundació Endesa, i amb qui anteriorment, ja se n’havien organitzat d’altres. El «Curs Bàsic d’Atenció Domiciliària» ofereix 200 hores de formació en matèries com la neteja domèstica, higiene i organització de la llar, alimentació, dietètica i cuina, habilitats personals i socials, atenció a persones dependents i també orientació laboral, prevenció de riscos i igualtat.

Es realitzaran també les pràctiques no laborals en empreses del sector, les quals capaciten els participants per treballar en diversos àmbits laborals. Un dels resultats a destacar del curs és la millora de l’autoestima i de les capacitats i habilitats de l’alumnat de cara a la recerca activa d’ocupació i d’empoderament personal.

El perfil dels alumnes del curs és el de persones aturades de llarga durada d’entre 20 i 55 anys, amb un nivell bàsic de formació (o amb formació no reconeguda), coneixement de la llengua i residents al Camp de Tarragona. L’aprofitament dels cursos suposa el reconeixement dels coneixements adquirits, l’obtenció d’un certificat d’assistència, la derivació als itineraris oficials de recerca sociolaboral i l’acompanyament en la cerca de feina mitjançant el recolzament directe de Càritas de i de la Fundació Endesa. El curs està obert també a persones que es trobin en procés de regularització, un col·lectiu amb moltes dificultats i sense ajudes que ha vist agreujada la seva situació arran de la pandèmia i a qui des de Càritas s’ha volgut fer costat, especialment.

Testimonis que donen valor

«El curs ha suposat per a mí coneixements i molta esperança, així com el no sentir-me aïllada en aquests moments tant durs que ens ha tocat viure», L.P, participant en la tercera edició.

«Quan vaig haver acabat el curs, em va agradar tant que vaig decidir fer-ne un altre a Reus d’atenció sociosanitària. Em vull dedicar a això, ho he descobert gràcies a l’oportunitat que em van donar», Y.B., participant en l’anterior edició.

Redacció