.

.

TOTS 21

El Rancor de quatre metres d’alçada és una de les atraccions que es poden trobar. Fotos: R2T4

Prop de 2.000 persones s’han vist seduïdes per la Força i s’han apropat aquesta dissabte al Palau de Fires i Congressos de Tarragona per no perdres el debut a la ciutat de la Primera Convenció Starraco Wars. Un conjunt d’activitats, venda de marxandatge, còmics, exposició i xerrades que continuaran aquest diumenge. La creació d’aquest planeta territoral dins de la galaxia de la franquícia neix de la fascinació primerenca per aquest món generat per George Lucas d’un grup d’ebrencs associats al voltant de l’entitat R2T4. “Ens diem així perquè vam començar fa un any sent quatre gats -ara en són una dotzena- i la T simbolitza Tarragona i Tortosa, en conjunt la nostre província”, assenyala el seu president, Carlos Lamote. “Hem d’estar contents amb els números perquè per a recuperar costos comptavem amb vendre un mínim de 2.000 entrades els dos dies. Eren uns càlculs aproximats que només amb el primer dia ja ens han de deixar satisfets, entre d’altres coses perquè encara no li havíem pres el pols als aficionats de la província”.

El camp gravitatori de la convenció s’ha vist incrementant pel reclam de l’estrena el cap de setmana del 15 de la darrera entrega de la saga (episodi VIII), ‘Els últims Jedi’, la posada a la venda del joc de play-station ‘BattleFront II’  i, com reconeixia el mateix Lamot, “per la proximitat de les festes nadalenques”, que ajuda a avançar compres. Unes coincidències que han dinamitzat les vendes de les botigues especialitzades en material de les pel·lícules i han donat sortida a tots aquelles persones amb ganes de vestir-se com els seus herois particulars, que van des de l’Imperi fins a la Rebel·lió passant per contrabandistes i gent de mal viure. “Les botigues, que tenen un nivell de Saló de Còmic i de convencions d’alçada, estan venent molt, el Rancor de quatre metres que tenim a l’entrada és un bon reclam, els espais d’exposicions estan sent molt visitats i hi ha molta gent als photocall. A més, les tres xerrades d’avui han tingut una mitjana d’assistència molt bona”, reconeixia Lamote.

Horari

Diumenge 3 de desembre l’esdeveniment obrirà a les 10h i tancarà a les 19h.

Punts de venda i preus

 

El preu de les entrades serà: adults 10€ , nens 6€ (de 3 a 12 anys). Els menors de 3 anys entrada gratuïta. També es posaran a la venda passis de dos dies pels més aficionats que no es vulguin perdre cap de les activitats previstes: adults 15€ , nens 10€ (de 3 a 12 anys).

Els col·lectius de famílies nombroses, famílies monoparentals, majors de 65 anys, Carnet Jove, El Club dels Tarraconins (de 3 a 12 anys), i Tecletes, associació de mares de Tarragona, gaudiran dels mateixos preus a taquilla que la Venda Anticipada. Imprescindible acreditació. Despeses de gestió no incloses.

Les activitats de Starraco Wars

Desfilades de Personatges de la SAGA R2-T4 (Tortosa), STAR PROPS (Barcelona), Amics de la Ciència Ficció (AACF), Saga Skywalker, Club OBI-WAN i Rebel Legion (València), Legió 501 (Zaragoza), Esquadró de Horuset (Alacant), Holored Estelar (Sevilla),Guardianes de la Fuerza (Córdoba).

Photocall

Els assistents podran fer-se fotografies amb personatges Star Wars.

Concurs de Cosplay on els aficionats podran demostrar les seves habilitats en el món de la caracterització dels personatges d’Star War.

Coreografies amb espases làser: Atom Sabers i Spadawan Spadawan.

Star Wars Store. Diferents botigues de material Star Wars repartides per les instal·lacions del Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

Exposició de diorames, figures i productes de marxandatge. Exhibició d’armadures, vestimentes i busts de personatges Star Wars.

Jocs de taula i estratègia: gran torneig d’X-WING d’àmbit provincial.

Star Wars Tatoo: professionals del tatuatge especialitzats en Star Wars (Aitor Moure i Meatshoptattoo).