.

.

TOTS 21

Una de les cites festives més populars i interessants de la primavera és a punt d’arribar a la seva desena edició. El Tastaverd, esdeveniment nascut a Riudecanyes i que mobilitza en un sol dia a milers de persones, se celebrarà aquest proper dissabte 8 d’abril. La Fira dels Sentits, com també es coneix al Tastaverd, és una realitat gràcies a la feina de preparació que fan, durant tot l’any, els veïns i les associacions del municipi conjuntament amb l’ajuntament.

L’objectiu del Tastaverd és promoure els valors de l’agricultura tradicional i ecològica i els seus productes, reivindicar la tasca de les persones que treballen la terra i donar la importància que es mereix als oficis antics i treballs artesanals a través dels diverses activitats que s’organitzen.

El Tastaverd ofereix una mostra d’oficis relacionats amb la tradició rural, paradetes artesanes pels carrers, passejades en ruc català, una granja d’animals, una exposició de clicks amb la Història del Transport, mostres de pintura o de soldats de plom, jocs diversos, inflables, una actuació castellera amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona o activitats al pantà. D’altra banda, el Tastaverd també comptarà amb una àmplia oferta gastronòmica en què els assistents podran o bé conèixer els diferents restaurants de Riudecanyes o tastar àpats com la clotxa o la llonganissa amb pa torrat a la pista de l’Eura.

Altres activitats que caldrà gaudir seran les gimcanes  familiars amb degustació, el Tast d’Oli al Centre d’interpretació, les representacions musicals del Grup de Teatre Les Glaneres o l’espectacle de Fi de Festa a la plaça amb música i tastet. Una exposició de cotxes d’època i motos antigues, o un concurs de pintura ràpida, són altres atractius d’un esdeveniment, el Tastaverd, que desperta l’interès de més gent cada any.

La Fira, repartida pels principals carrers i places de Riudecanyes, s’obrirà al públic a les 10 del matí i es prolongarà fins les nou de la nit. L’acte oficial d’inauguració serà a les 12 del migdia a la plaça de l’església i anirà a càrrec de la Consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs.