.

.

TOTS 21

Imatge de la signatura. Foto: Cedida

Imatge de la signatura. Foto: Cedida

El Castell de Vila-seca ha acollit, aquest matí, la signatura d’un acord de col·laboració entre la FiM Vila-seca i el Ministeri de Cultura i Esports del Govern d’Andorraper promoure la presència a la FiM Vila-seca de propostes musicals procedents del país pirinenc. Així, fruit d’aquest acord, la FiM programarà un grup andorrà que hagi participat en la convocatòria artística. L’acord es pacta per primera vegada per a l’edició d’enguany, i es prorrogarà automàticament per a les edicions dels propers anys.

Han signat aquest acord de col·laboració Montserrat Planelles, Directora de Promoció Cultural i Política Lingüística en Govern d’Andorra i Pere Segura, alcalde de Vila-seca.

Aquest acord s’emmarca en la voluntat de la FiM Vila-seca d’establir col·laboracions amb institucions i agents culturals dels territoris de parla catalana amb l’objectiu de reforçar el seu paper vertebrador de l’escena musical emergent.  Per la seva banda, el Ministeri de Cultura i Esports del Govern d’Andorra, a través de l’Àrea d’Acció Cultural, té entre altres finalitats la de difondre i promocionar internacionalment el sector musical andorrà i contribuir a crear nous públics i mercats per a les propostes artístiques andorranes.

En les properes setmanes s’anunciarà la proposta andorrana que actuarà a la FiM Vila-seca 2023 entre el 4 i el 7 de maig.

Aquesta acord de col·laboració amb el Govern d’Andorra s’inscriu en la línia de les Antenes de Talent de la FiM, una xarxa d’aliances arreu del territori amb iniciatives, institucions i entitats dedicades a donar suport al talent i la creació emergents, com són els programes de suport a la creació, les escoles superiors de música, els centres de creació i residència artística, els concursos de bandes novells i equipaments especialitzats, entre d’altres. En formen part les Cases de la Música, el Conservatori del Liceu, l’ESMUC, el Conservatori de Vila-seca, el concurs Sona 9, la Fabra i Coats i fins a una trentena d’agents.

El músic Hugo Arán, finalista de la mostra Portautors/es, organitzada pel Port Tarragona, ha estat el guanyador del Premi FiM Vila-seca i actuarà a la fira de música emergent i familiar de Vila-seca el proper mes de maig.

Hugo Arán, finalista de la mostra Portautors/es a la FiM. Foto: Cedida

Hugo Arán, finalista de la mostra Portautors/es a la FiM. Foto: Cedida

La FiM Vila-seca
La FiM Vila-seca celebrarà la seva propera edició del 4 al 7 de maig de 2023. L’objectiu és consolidar-se com aaparador i mercat de la música moderna emergent i dels espectacles musicals familiars fets a Catalunya.

La propera edició de la fira de música emergent i familiar de Vila-seca vol seguir treballant la recuperació d’un aparador professional de referència, que pretén contribuir a l’enfortiment del sector de la música en viu emergent i familiar. A finals del mes de març, la FiM Vila-seca anunciarà la programació, després de rebre prop de 600 propostes musicals en la seva convocatòria artística.

L’Ajuntament de Vila-seca, principal organitzador de la fira, aspira a consolidar la FiM com la cita primaveral de música emergent i familiar de Catalunya, tant per a professionals i artistes com per a públic en general del Camp de Tarragona, la Catalunya Sud i el conjunt del país. La FiM Vila-seca també rep el suport de la Diputació de Tarragona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.