TOTS 21

Tradiiconal Trobada d’Annes. Foto: Cedida

Santa Anna presenta del 16 al 26 de juliol un programa d’actes per a tothom adaptats a la pandèmia / El Joc de l’assassí, el rocòdrom amb tirolina i el paintball a camp obert, entre les novetats

Després d’un any 2020 marcat per la pandèmia que va obligar a la celebració d’una festa major limitada, arriba la Festa Major de Santa Anna de Castellvell del Camp, que se celebrarà del 16 al 26 de juliol. Les regidories de Festes, Cultura i Joventut de Castellvell del Camp, amb el suport de les entitats, han organitzat un programa d’actes pensats per a tothom, amb espectacles infantils, activitats esportives i lúdiques, música, cinema, exposicions i, enguany, fins i tot, podrem jugar a fer d’assassins durant els dies de la festa major. Tots els actes seran gratuïts i estaran adaptats a les mesures de seguretat per la covid-19.

El Joc de l’assassí, el rocòdrom i el paintball

Una de les novetats que ha despertat més curiositat d’aquesta festa major és ‘El Joc de l’assassí’ o ‘L’assassí de la pastanaga de Castellvell’. Es tracta d’un joc participatiu de carrer que funcionarà a través d’una aplicació i que transcorrerà del 20 al 26 de juliol. Les persones que vulguin participar-hi i tan sols hauran d’inscriure’s, fins al 20 de juliol, a http://castellvell.assassiapp.com La regidora de Festes, Mònica Jordà, explica que “en el moment en què entres a formar part del joc, et converteixes en assassí, però també et converteixes en una possible víctima. A cada participant se li assignarà una persona a la que haurà de localitzar durant els actes de la festa major i a la que haurà d’assassinar”.

L’assassinat es podrà cometre de tres maneres: amb una pastanaga, amb un avió de paper o amb un paraigües. No obstant, la víctima també podrà evitar que l’assassinin si porta una armilla antireflectant (per la pastanaga), una barretina (per l’avió de paper) o un impermeable (pel paraigües). La víctima només podrà portar a sobre un d’aquests tres elements. Quan el participant assassini aquella persona, l’objectiu que tenia la víctima passarà a ser el seu, de manera que podrà continuar assassinant fins que no el matin. El participant que hagi estat assassinat, haurà d’escriure una esquela a l’aplicació. Al final del joc es lliuraran tres premis culturals: A la persona que hagi assassinat més gent sense que hagi estat assassinada; a la persona que hagi assassinat més gent havent acabat assassinada; i a la persona que hagi escrit l’esquela més original.

Els Gegants de Castellvell. Foto: Cedida

Una altra de les novetats serà el rocòdrom d’escalada i una tirolina de 50 metres, que s’instal·larà, el dimarts 20 de juliol, a la Pista Poliesportiva. L’activitat, apte per a majors de 4 anys, substitueixi el tobogan d’aigua d’altres anys. I el dijous 22 de juliol, de les 18 a les 21h, hi haurà un paintball a camp obert, al Pinar del Clot de la Pedrera (Camí del Rec, darrera de Santa Anna). En aquest espai es podrà gaudir d’una intensa batalla plena d’adrenalina, diversió i treball en equip.

El Pregó, a la Pista Poliesportiva

Aquest any, en commemoració del 25è aniversari de l’Associació de Dones de Castellvell del Camp, el pregó que tindrà lloc el divendres 23 de juliol, a les 19h, anirà a càrrec de la membre més gran i més jove de l’entitat. La Pilar Porqueres i la Maria Batista. Enguany el pregó es farà des d’un escenari, a la Pista Poliesportiva, per complir amb l’aforament i les mesures per la pandèmia. També es podrà gaudir de la presència dels grups i elements festius del poble, tot i que de manera estàtica. En acabar, el Lluert, farà una demostració del seu ball de Festa Major a la part exterior i, a les 21:30h, la Colla de Diables Banyuts oferirà un correfoc pels carrers del poble.

El Lluert farà una demostració del seu ball de Festa Major. Foto: Cedida

Actes per a tothom

Els actes de la Festa Major de Santa Anna donaran el tret de sortida el proper divendres 16 de juliol, a les 18:45h, amb la inauguració de l’exposició dels treballs fets per l’Associació De Dones, a la Sala Polivalent, i, a les 19:15h, dels treballs de pintura de CastellvellArt i l’exposició de maquetes de Felip Saiz Ruíz, a Cal Barenxó. El mateix divendres, a les 20:00h, el Casal d’Entitats l’ERA acollirà la presentació del llibre ‘Arrelats’, sobre famílies catalanes que porten diverses generacions visquen al mateix municipi a càrrec de Xavier Cortadelles, Judit Pujadó i Ignasi Revés.

L’endemà dissabte 17 de juliol, de 10 a 13h, un any més se celebrarà la XVII Trobada de Puntaires de Castellvell, que enguany tindrà lloc a la Plaça Catalunya. I a les 21:30h, sortirà la Caminada Nocturna des de la Pista Poliesportiva.

El dilluns 19 de juliol, a les 18h, a la Pista Poliesportiva, els infants podran gaudir de l’espectacle de titelles ‘Nil i la casa de xocolata’. I el dimecres 21 de juliol, a les 19h, serà el torn de l’espectacle de circ ‘Baire Bozzà’, a càrrec d’aquesta companyia d’origen argentí, radicada a Montblanc, que fusiona circ, tango, teatre i humor.

El cartell de la Festa Major

El sopar de Festa Major, adaptat a la pandèmia

Aquest any el Gran Sopar de Festa Major se celebrarà, el dissabte 24 de juliol, a les 21h, a la Pista Poliesportiva. Per complir amb les mesures de prevenció, es faran taules de 10 persones i les inscripcions s’hauran de fer amb reserva prèvia per controlar l’aforament. Després del sopar, a les 23h, es podrà gaudir de l’espectacle musical de Radio Star.

L’endemà diumenge 25 de juliol, es farà el Vermut Popular de Festa Major, de les 13 a les 15h a la Pista Poliesportiva, per tal de cercar un espai ample i evitar aglomeracions amb totes les mesures COVID que estiguin vigents i amenitzat amb la música de la xaranga Els Bandsonats. A les 21:30h, a la plaça Maria Rosa Soler Gaspà, es farà la projecció i votació popular dels curtmetratges participants en el V Concurs ‘PetitsCURTS’. En acabar el concurs gaudirem de la pel·lícula ‘Maléfica: maestra del mal’.

El dia 26 de juliol, per Santa Anna, s’iniciarà a les 09h amb la Missa Votiva en honor a la patrona, a l’Ermita de Santa Anna i, a les 12h, se celebrarà la Missa Solemne en honor a Santa Anna.

A les 19:30h, l’Ermita de Santa Anna acollirà la tradicional Trobada d’Annes i l’Ofrena floral a la patrona de Castellvell del Camp. I per acabar, a les 21:30h, es podrà gaudir de l’espectacle dels ‘Maestros de la magia’, a la Pista Poliesportiva.

Podeu consultar el programa complert de la Festa Major al web www.castellvelldelcamp.cat