.

.

TOTS 21

El Nàstic debutarà aquesta temporada el cap de setmana del 27 i 28 d’agost a casa contra la UD Logroñés. Foto: Nàstic

La Federació Espanyola de Futbol ha obert una altra carpeta d’embolics a Primera Federació (1RFEF). El nou capítol està relacionat amb l’emissió televisiva dels partits d’aquesta temporada. El concurs obert per trobar operadors es va tancar dimarts passat sense cap oferta que pogués igualar les pretensions de Rubiales, 15 milions d’euros, per a les tres temporades vinents.

Segons publicava El Confidencial, Vodafone va estar interessada, però va rebutjar finalment participar en el concurs perquè, a més de l’oferta inicial mínima, la resta de condicions per a l’emissió «són econòmicament molt elevades». En aquest sentit, cal tenir en compte que el plec de condicions federatiu exigia portar un mínim de quatre càmeres per estadi. A més, en els dos encontres de major rellevància, l’operador havia d’instal·lar sis. Hi ha també dos condicionants més. El primer, els horaris, que en les jornades entre setmana arribaven a coincidir amb partits de la Champions. I el segon és que des de la federació s’ha obert la porta a l’emissió gratuïta i per streaming dels partits als diferents clubs de la competició.

Quina pot ser la solució? El mateix plec deixava clar dues opcions, la de tornar a fer un nou concurs o treballar amb les ofertes presentades que no arribessin al mínim establert. Des del canal de Twitter Grada B Pro s’apuntava que hi hauria dues propostes damunt la taula a la baixa: Footers en col·laboració amb la televisió autonòmica gallega (TVG) i TV3. L’altre és la presentada per Go&Go (Fusch). Cal recordar que la temporada passada Fusch va trencar unilateralment els drets d’emissió que havia concedit a Footers provocant un autèntic daltabaix en les emissions dels darrers partits de lliga.

Davant d’aquesta situació cal veure la reacció dels club que componen aquesta categoria, perquè tots ells compten amb els ingressos televisius dins dels seus pressupostos.

Redacció