.

Durant la sessió de treball sobre mecenatge i patrocini cultural

La Diputació de Tarragona, a petició del Grup de Recerca en Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona i del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CONCA), ha organitzat aquest dilluns una sessió tècnica per copsar les necessitats, l’experiència i els recursos de diferents entitats i associacions culturals del territori, que habitualment cerquen patrocini i mecenatge per a les seves activitats.

A la sessió hi han assistit el vicepresident primer de la Diputació de Tarragona i diputat responsable del Servei de Cultura, Albert Vallvé, que ha donat la benvinguda als participants; la coordinadora del Servei d’Assistència al Ciutadà de la Diputació, Pilar Casas; el director del Grup de Recerca en Gestió Cultural de la UB, Lluís Bonet; i per part del CONCA, Mercè Gisbert i Gemma Sendra.

A la trobada, també hi han pres part professionals de la gestió cultural dels ajuntaments de Tarragona, Reus, Valls, Tortosa, el Vendrell, o Riudoms, entre altres, i representants d’entitats del territori com el Centre de Lectura de Reus, la Sala Trono de Tarragona, Litterarum de Móra d’Ebre, o l’Associació Llegenda Medieval de Montblanc, entre moltes més.

Durant la seva intervenció, Albert Vallvé ha assegurat que des de la Diputació “volíem tenir contacte directe amb les entitats que gestionen i treballen per la cultura a les nostres terres”, i els ha agraït la valuosa tasca que duen a terme, tot afegint que des de la Diputació “estem encantats de poder col·laborar amb vosaltres”.

Tal com ha manifestat  Mercè Gisbert, el CONCA té la missió d’estudiar els reptes, els perills, i les oportunitats del sector cultural, a més de les línies d’actuació que requereix. Gisbert s’ha referit a “la constant preocupació per la minva de recursos” que el sector pateix des de l’inici de la crisi econòmica. “Paciència, il·lusió i creativitat, són alguns dels conceptes als quals hem de recórrer per tirar endavant” ha assegurat, i ha afegit que el CONCA ha encarregat un estudi qualitatiu amb l’objectiu de conèixer l’impacte de les entitats públiques i privades en el sector cultural,  recollir l’experiència i les opinions d’especialistes per valorar la situació actual, i elaborar les propostes i reformes desitjables pel que fa al finançament de la cultura.

Al seu torn, Lluís Bonet,  director del Grup de Recerca en Gestió Cultural de la UB, ha aprofundit en la finalitat d’aquest estudi qualitatiu, que sota el títol ” Estat de la qüestió, propostes i recomanacions per al foment del mecenatge i el patrocini cultural a Catalunya”, analitza, entre altres aspectes, les relacions entre els diferents àmbits de la cultura i el tipus de finançament que reben  (públic o privat).

Amb l’organització d’aquesta sessió de treball, la Diputació de Tarragona vetlla, una vegada més, per la preservació i la difusió de la cultura al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.