.

Un instant de l'acte

Un instant de l'acte

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) ha acollit aquest divendres al vespre l’acte de lliurament dels guardons de la Biennal d’Art 2014, que convoca la Diputació de Tarragona per fomentar la creació i la investigació artística. El president de la institució, Josep Poblet, ha presidit l’acte, acompanyat del vicepresident primer de la institució, Albert Vallvé; de la directora del MAMT, Rosa Ricomà, i de la secretària de l’Associació Catalana de Crítics d’Art i membre del Jurat de la Biennal, Mercè Alsina.

Enguany, el 37è Premi Julio Antonio d’Escultura ha distingit l’obra 53 revoluciones, de Miquel Garcia Membrado. A més, s’ha atorgat un accèssit a Núria Fernández Estopà pel treball Animals en perill d’extinció, i s’ha fet una menció honorífica a Lídia Pérez Requena per Dels ulls que no veuen el cor no se’n dol. En relació al 39è Premi Tapiró de Pintura, aquest ha distingit Pedro Peña Gil per l’obra Yellow on black scratch. També s’ha lliurat un accèssit per a Joan Paton Ruiz per Memòria del futur i s’ha fet una menció honorífica a El viatge més llarg, de de Jesús Movellán, i a Red Flare (acid house series), de Keke Vilabelda Montalt.

L’acte ha servit també per donar el tret de sortida a l’exposició de les sis obres guanyadores i de la resta de seleccionades, d’artistes d’arreu de l’Estat espanyol. La

mostra es pot visitar fins al 31 d’agost al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha estat l’encarregat de lliurar els guardons a cadascun dels guanyadors. Els premis en cadascuna de les categories tenen un doble vessant: una dotació en metàl·lic de 6.000 euros per a cadascuna de les especialitats, i la realització d’una exposició individual a la sala d’exposicions temporals del Museu d’Art Modern de Tarragona, amb l’edició del catàleg corresponent, en un termini màxim de dos anys des de la concessió del premi. A més, els accèssits en cada especialitat estan dotats amb 3.000 euros.

El president de la Diputació, Josep Poblet, ha destacat la trajectòria d’aquests premis, que enguany celebren 70 anys d’història. Tal com va explicar, aquest concurs es va convocar per primer cop el 1944, i s’ha convertit en un aparador de les darreres tendències creatives a nivell estatal. Poblet ha felicitat els guanyadors  per la seva originalitat en la creació i perquè fan arribar al públic “nous estils, plens d’una energia extraordinària”.

El jurat de l’edició 2014, presidit per Albert Vallvé, vicepresident de la Diputació de Tarragona, ha estat format per Mercè Alsina, crític d’art i vicepresidenta de l’Associació Catalana de Crítics d’Art; Glòria Picazo, directora de La Panera de Lleida; Àlvar Calvet, artista i professor de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona; Àngel Pomerol, artista i guanyador del XXXVI Premi Julio Antonio d’Escultura de la Biennal d’Art 2012, així com per Rosa M. Ricomà, directora del Museu d’Art Modern de la Diputació, i Pilar Casas Rom, cap del Servei de Cultura d’aquesta Corporació.

Col·laboració de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona

L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona ha col·laborat enguany amb la Biennal d’Art en la creació de la imatge gràfica i les aplicacions que se n’han fet. En aquest sentit, es va fer un concurs entre els alumnes de disseny del centre d’educació artística de la Diputació. Va ser un èxit de participació i la proposta presentada pel David Herrera Laboira va ser la seleccionada per ser la imatge gràfica d’aquesta edició, si bé continuarà vigent durant les properes edicions amb les adaptacions que es creguin convenients.

/* JS para menú plegable móvil Divi */