TARRAGONA 21

Restauradors i autoritats locals, presentant les jornades. Foto: Tarragona21

Canvi notables en les Jornades Gastronòmiques del Pop de Mont-roig i Miami Platja. L’organització abandona l’entrada de la platja Cristall i es desplaça en un lloc molt més ampli i cobert de pins que provoquen una agraïda ombra, el Bosquet de la Punta del Riu Llastres, que el consistori acaba de batejar com ‘El Bosquet del Llastres’.

Els restauradors celebren el canvi, com deia Jorge Sabater, d’Eclise-Platja Cristall, a Tarragona21. «El canvi és molt encertat, amb més ombra i en un lloc més atractiu».

El Bosquet del Llastres ha acollit aquest matí la tradicional fotografia dels restaurants participants a les X Jornades Gastronòmiques del Pop. La Diada servirà per iniciar les jornades i se celebrarà aquest diumenge, 4 de juny.

En l’acte d’aquest matí, l’alcalde de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha aprofitat per agrair al restaurants la seva participació a les jornades i ajudar així en la promoció turística del municipi.

Rècord de degustacions

La diada de diumenge, que començarà a les 11.30h, permetrà fer un tastet de les propostes culinàries dels 14 restaurants participants a les jornades. S’espera que  aquest acte torni a ser un èxit de participació per això es posaran a la venda més de 5.000 degustacions.

La regidora de Turisme, Yolanda Pérz, apuntava a Tarragona21 que en aquesta edició s’han inscrit dos restaurants de Mont-roig a la cita gastronòmica del pop: «Tenim més participants que mai», subratllava. És el primer cop que restauradors de Mont-roig se sumen a la cita.

Cad any l’Ajuntament buscava la manera d’evitar l’intens sol: «Hem posat pèrgoles, entoldats, però no hi havia manera», recordava la regidora. Al final, la solució ha estat el trasllat a un lloc molt ampli i natural, un espai «que s’està potenciant com cal per la bellesa que presenta». Pot ser l’inici de futures accions.

Jorge Sabater informava que el client «tindrà l’opció de triar pop en format tapa o com a plat». Cada restaurant, lògicament, el cuinarà com millor li sembli.

S’oferiran 2 degustacions a 3 € o bé 8 degustacions a 10€ (el tiquet inclou: tastet de pop i el seu corresponent maridatge). A més, durant la diada es duran a terme activitats pels més petits, actuacions musicals i un concurs
d’Instagram. També hi haurà un servei d’autobús gratuït entre Mont-roig i Miami Platja.

Més dies

El 10è aniversari de les Jornades Gastronòmiques del Pop, que es celebraran del 5 al 23 de juny, arriba amb altres novetats com és l’ampliació de dies. També creix el nombre de restaurants participants que incorporaran a les seves cartes i menús plats amb el pop com a ingredient protagonista.

Finalment, per tal de gaudir del pop i de l’art de cuinar-lo, torna la Tapa Pop, en què els restaurants participants ofereixen el plat de pop en format “tapa” i una beguda al preu de 2,5 €. A més, tots aquells que omplin les butlletes corresponents optaran al sorteig de més de 50 àpats als restaurants del certamen.