.

Fa pocs dies es presentava la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya, coordinada pel Museu Nacional d’Art de Catalunya. Els museus d’art catalans amb col·leccions pròpies i activitat recurrent, i fins i tot alguns amb poca activitat, apareixien a la relació de museus. Només hi ha una absència notable, el Museu d’Art Modern de Tarragona, de titularitat de la Diputació de Tarragona.

Pau Ricomà és candidata a l'Alcaldia per ERC

Avui dia tothom admet com una qüestió de sentit comú que el treball en xarxa augmenta l’eficiència de qualsevol activitat, sigui del sector que sigui, i que les sinergies generades multipliquen les oportunitats. En aquest sentit, la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya té quatre grans objectius: potenciar la tasca de dinamització cultural dels centres adherits en vers al seu entorn; optimitzar els recursos amb què compten; disposar d’un lideratge artístic orientat a l’excel·lència i contribuir a la visualització dels creadors del territori. Com es pot comprovar fàcilment, de tot això no anem precisament sobrats a Tarragona.

Les notícies aparegudes a diferents mitjans, i amb especial detall al digital  Circ de Tarragona, assenyalen que els responsables de l’ens provincial han declinat participar en la xarxa. Ens agradaria saber com s’ha pres la decisió. El senyor Albert Vallvé, diputat responsable de l’àrea de cultura, pot donar explicacions de quin ha estat el motiu perquè la comissió que presideix prengués una decisió tan difícil d’entendre. O potser és que la comissió de cultura no ho ha discutit i la decisió ve directament del màxim responsable de l’ens? L’alcalde de Tarragona, senyor Josep Fèlix Ballesteros, com a diputat provincial que és, i valorant que el prejudici el pateix un equipament de la seva ciutat, s’ha interessat pel tema? Els ciutadans de Tarragona mereixem una resposta.

Tothom hauria de començar a entendre que les persones que esporàdicament ostenten la titularitat d’una institució –i més si no ho són per elecció democràtica directa si no per un complicat sistema de nomenaments en el qual els ciutadans no intervenen, com passa a les diputacions- no són els propietaris de les col·leccions, ni haurien d’obstaculitzar l’òptim desenvolupament de la seva activitat.

Arribats a aquest punt, els responsables de la Diputació haurien de donar explicacions respecte a la informació apareguda, o desfer el malentès si aquesta fos la situació, reprenent de manera urgent el camí perquè la ciutat de Tarragona no es vegi abocada a un nou perjudici per la desconnexió artística a què aquesta decisió ens empeny.

Pau Ricomà Vallhonrat és candidat a l’Alcaldia per ERC

/* JS para menú plegable móvil Divi */