TOTS 21

Una parella entrant a la terminal de l’Aeroport de Reus. Foto: Ariadna Escoda

La delegada del Govern al Camp de Tarragona, Teresa Pallarès, ha valorat molt positivament l’acord per ampliar l’aeroport del Prat que inclou l’arribada de l’alta velocitat a l’aeroport de Reus, com a aeroport de connexió. Pallarès ha recordat que era una reivindicació històrica del territori i ha destacat que Reus formi part d’un nou model aeroportuari al país, «més sostenible i del segle XXI». També ha celebrat l’anunci la Diputació de Tarragona. La presidenta Noemí Llauradó ha reivindicat que com a «segona àrea metropolitana del país», el territori ha de tenir «infraestructures que responguin a les necessitats i potencial» que té.

Pallarès ha recordat que l’arribada de l’alta velocitat a l’aeroport de Reus és una reivindicació històrica del territori, inclosa al Pacte d’Alcaldes del 2018 com una «prioritat». La delegada del Govern ha apuntat que s’ha de treballar «amb l’esperança de fer-ho possible» perquè «és un moment diferent» en el qual «aquestes infraestructures s’han posat seriosament sobre la taula». Pallarès ha remarcat que «hi ha acord territorial» a favor d’aquesta infraestructura que suposa «una manera de veure les coses del segle XXI, amb una mobilitat més sostenible». «Entre tots ho hem de fer possible», ha dit.

La delegació del Govern al Camp de Tarragona s’ha compromès a treballar en les especificacions tèquines que siguin necessàries perquè el nou model aeroportuari «tingui cura» de la sostenibilitat i encaixi en les recomanacions de la Unió Europea.