.

.

TOTS 21

Comaigua, companyia referent en la gestió del cicle de l’aigua i de serveis mediambientals al Baix Camp, constituïda pel Consell Comarcal del Baix Camp i Sorea, celebrarà la 4a edició de ‘La cursa Comaigua’ el pròxim 27 de març a Cambrils.

La companyia recupera aquesta cursa popular per a famílies, atletes i aficionats al running, que va sorgir com a iniciativa per ressaltar la importància de l’aigua com a bé escàs i imprescindible per a la vida. Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua (22 de març), data marcada per Nacions Unides, Comaigua se suma a la crida per fomentar els hàbits saludables i la sostenibilitat a través d’aquesta iniciativa.

La Cursa Comaigua va canviant el seu recorregut pels municipis de la comarca del Baix Camp: en la seva primera edició, va tenir lloc a Reus l’any 2017; l’any 2018, a la Selva del Camp i, en la seva tercera edició l’any 2019, a Riudecanyes.

Inscripcions obertes

Les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar al web https://cursacomaigua.webnode.es/ fins al dimecres, 23 de març. Es poden inscriure participants des dels 4 anys. El preu de la inscripció és gratuïta.

Per facilitar el desenvolupament de l’esdeveniment, l’organització disposarà de punts d’avituallament d’aigua i fruita, i assistència mèdica per als corredors. També l’esdeveniment gaudirà de ‘L’Espai Comaigua’ amb tallers ludicofestius amb jocs tradicionals per a nens de 3 a 12 anys amb l’objectiu de promoure una actitud i uns comportaments positius envers el medi ambient i l’ús responsable de l’aigua. En tot moment, se seguiran les indicacions que estableixin les autoritats sanitàries per garantir la seguretat i la salut.

La gerent de Comaigua, Tiphaine Anderbouhr, ha afirmat que “des de Comaigua, hem volgut recuperar una prova esportiva molt simbòlica per als ciutadans que hi participen, per mostrar la importància de l’aigua com un recurs natural imprescindible per a la nostra vida i que hem de cuidar”.

El president de Comaigua, Eduard Pellicer, ha destacat que “fa més de 15 anys que treballem per oferir un servei de subministrament d’aigua de qualitat en més de 45.000 llars de la comarca del Baix Camp. I sabem que totes i cadascuna de les accions que realitzem tenen un impacte en el medi ambient i també en el dia a dia de les persones a les quals servim. Per això, treballem perquè el nostre compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible es consolidin any rere any, i els nostres serveis vagin més enllà d’una gestió excel·lent del cicle integral de l’aigua. El nostre propòsit és contribuir activament a millorar la qualitat de vida dels pobles i ciutats on estem presents”.

Una bona oportunitat de marca personal 10K

La Cursa Comaigua és una de les proves populars familiars de major tradició a la Comarca del Baix Camp, per la qual cosa l’Administració Comarcal ha volgut ressituarla en el panorama esportiu. L’organització va a càrrec del Consell Esportiu del Baix Camp i Comaigua, i compta amb la col·laboració principalment de Cambrils Esport de l’Ajuntament de Cambrils i el suport de diferents entitats, com ara els ajuntaments del Baix Camp i Esports de la Generalitat de Catalunya.

Segons l’organització, la Cursa Comaigua 2022 comptarà amb un recorregut de 10k, un altre de 5K i curses infantils. En el programa, es poden consultar tots els recorreguts que compten amb un perfil molt favorable per als corredors i, per tant, contribueix a l’obtenció de bones marques. Totes les curses s’iniciaran des de la Riera del Regueral, a partir de les 10 hores. S’estableixen les següents categories:

CURSA D’ADULTS: Per a majors de 18 anys

CURSA DELS INFANTS: Per a infants nascuts entre el 2004 i el 2018.

Es lliuraran trofeus per als 3 primers classificats de cada cursa, i els 150 primers inscrits dels infantils i d’adults obtindran un buff tècnic de la cursa com a obsequi.

Es pot seguir @lacursacomaigua a les xarxes socials, per estar al dia de tot el relacionat amb l’esdeveniment.

Redacció