.

.

TOTS 21

La compra d’aquest material ha costat 3187,42 €

La compra d’aquest material ha costat 3187,42 €

Complint el compromís contret amb els ciutadans, aquest dilluns la CUP ha fet l’entrega simbòlica d’un regal a les oficines de l’Ajuntament de Riudoms. La formació donarà al municipi una vaixella de plàstic reutilitzable serigrafiada amb el lema «El millor residu és el que no es genera→ Riudoms, residu zero».

La vaixella reutilitzable està composta per un total de 1200 jocs de coberts: 600 plats fondos i 600 plats plans, amb les respectives caixes de transport, un lot de coberts biodegradables i un rentaplats portàtil per tal de rentar els estris ràpidament. Aquest material complementarà al que ja té l’Ajuntament de Riudoms (els gots reutilitzables de Festa Major) i permetrà fer de les celebracions populars uns espais amb el mínim impacte ambiental possible.

L’assemblea local va decidir fer aquesta inversió després d’un procés de deliberació intern, on es va valorar la idoneïtat de la proposta amb l’objectiu de reduir la utilització de materials de plàstic d’un sol ús que es generen en els àpats populars que organitzen les entitats del poble, com per exemple els sopars de Barris, el dinar solidari de la Lliga contra el càncer o la revetlla de Sant Joan, entre d’altres.

A l’hora de prendre la decisió s’ha tingut en compte el perjudici en forma de deixalles que aquests materials ocasionen, així com la directiva de la Unió Europea que a partir de l’any 2020 prohibirà la utilització de materials plàstics d’un sòl ús (obligant a substituir-los per materials biodegradables, amb un cost econòmic més elevat). L’ús de la vaixella reutilitzable ajudarà a reduir les despeses i l’impacte mediambiental en l’organització d’actes populars per part de les entitats del municipi ja que aquestes podran fer ús del material de forma gratuïta.

La compra d’aquest material ha costat 3187,42 € i s’ha finançat a partir de les donacions que els dos càrrecs electes, Pere Campíñez i Roser Torres, han fet a l’assemblea local durant la legislatura 2015-2019. Els regidors cupaires es van comprometre a donar la totalitat dels seus ingressos per representació institucional a l’assemblea local de la CUP per tal de finançar projectes d’aquesta tipologia.

De cara al futur, l’assemblea local no descarta repetir aquest tipus d’accions, fomentant alhora dinàmiques de participació popular per tal de generar projectes de caràcter social i transformador que beneficiïn al conjunt de ciutadans de Riudoms.