.

.

TOTS 21

Les regidores de la CUP, Laia Estrada i Eva Miguel. Foto: Cedida

Davant el que defineix com «degradació creixent» que pateix el conjunt monumental tarragoní, la CUP de Tarragona requereix al conseller Hermán Pinedo que activi de manera urgent la Taula de Gestió del Patrimoni. La formació anticapitalista celebra que el govern de Ricomà hagi començat a acordar convenis de col·laboració amb la Generalitat, però considera un error obviar la resta d’administracions que també tenen competències sobre els monuments de la ciutat.

En aquest sentit, la CUP insisteix en la importància de crear la Taula de Gestió del Patrimoni per tal de «generar sinèrgies i converses regulars amb les diferents administracions amb competències en la gestió dels monuments de la ciutat i representants dels diferents centres de recerca per anar a una», remarca la consellera Eva Miguel.

Les cupaires recorden que la creació d’aquesta Taula era l’únic acord per a l’aprovació dels pressupostos municipals del 2020 que no necessitava de partida pressupostària, sinó de voluntat política. La consellera Laia Estrada ha explicat que «fa tres mesos el conseller Pinedo ens va assegurar que ens faria arribar un esborrany de la futura Taula de Gestió del Patrimoni i des d’aleshores no n’hem sabut res més». De fet, a la darrera reunió amb la Generalitat, del passat 22 de juny, aquest punt ni tan sols formava part de l’ordre del dia.

Segons la CUP, l’equip de Ricomà ha tingut temps de sobres per impulsar aquesta eina de gestió, i la COVID-19 no pot ser una excusa si hi ha un compromís real per tenir cura del patrimoni present a una ciutat com Tarragona, que és un jaciment arqueològic viu.

Redacció