.

La nova empresa seria el resultat de la unió de l’EMT i l’AMT i gestionaria el servei de la grua i el lloguer de patinets i bicicletes.

La Candidatura d’Unitat Popular proposa que la futura fusió de l’Empresa Municipals de Transports i Aparcaments Municipals de Tarragona serveixi per millorar la gestió de la mobilitat a la ciutat creant l’Empresa Municipal de Mobilitat Sostenible (EMMS). Les cupaires argumenten que Tarragona té un gran repte per avançar cap una mobilitat més sostenible, ja que la lluita contra el canvi climàtic “no pot ser només una qüestió de responsabilitat individual, sinó que les administracions han de posar-hi de la seva part”.

Les cupaires recorden que les mesures implementades fins al moment avancen amb massa lentitud, com son els carrils bici, o  són “totalment insuficients”, com la proposta de Tarragona Ciutat 30. La consellera cupaire ha puntualitzat que tot plegat “queda molt lluny de les propostes del PMUS”, que va caducar el 2017, “però que tenia molt bones iniciatives que no es van arribar a desenvolupar mai”. En aquest sentit, la consellera Laia Estrada ha recordat que Tarragona té moltes mancances encara per resoldre “per garantir el desplaçament segur de les veïnes en bici, patinet o a peu per tota la ciutat, de llevant a ponent, i del barri del port a Sant Salvador”, així com per fer “més eficaç i atractiu” el desplaçament en transport públic municipal.

Les anticapitalistes afirmen que la gestió de tots aquells àmbits relacionats amb la mobilitat a la ciutat s’ha de dur a terme des d’una perspectiva holística, i asseguren que tot plegat és qüestió de voluntat política però també de recursos econòmics. És per això que consideren essencial fusionar l’AMT i l’EMT, per tal que la recaptació dels aparcaments soterrats i en superfície serveixi per finançar totes les accions que cal desenvolupar per afavorir una mobilitat sostenible. Alerten, però, que cal depurar responsabilitats pel desgavell del no-pàrquing Jaume I i el malbaratament de recursos públics que ha suposat. Alhora, per aconseguir derivar més recursos per a la mobilitat sostenible plantegen que aquesta futura l’Empresa Municipal de Mobilitat Sostenible (EMMS) gestioni de manera directa tant el servei de la grua, actualment gestionat per una empresa privada fins el 2022, com el lloguer de patinets i bicis o, fins i tot, el trenet turístic.

Per últim, en relació a la polèmica sobre les empreses que lloguen patinets elèctrics, les anticapitalistes lamenten que “s’hagi fet tot de pressa i corrents, sense tenir una ordenança específica i sense que prèviament s’hagi adequat la ciutat”, i que es permeti que la mobilitat sostenible sigui una font de lucre per aquestes empreses enlloc d’una aposta estratègica a la ciutat.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */