.

.

TOTS 21

El complex industrial de Tarragona de Repsol. Foto: Repsol

La Refineria Repsol inicia demà l’aturada més gran de la seva història. En total seran 53 dies de manteniment on hi treballaran 2.900 persones amb puntes de 3.700 treballadors. Per dur a terme aquestes tasques Repsol ha contractat 80 empreses auxiliars, és a dir, subcontractades. En aquest sentit, les cupaires assenyalen que aquests treballadors no tindran la mateixa formació que els fixes, ni el mateix equipament, com tampoc el mateix sou o ritmes de treball.

La diputada Laia Estrada ha explicat que la CUP-NCG ha entrat a registre una Proposta de Resolució per tal que el Parlament de Catalunya insti al govern de l’estat espanyol a modificar la normativa de subcontractació «per establir igualtat de condicions de treball que a l’empresa principal» i fixar legalment els equips de treball mínims a la indústria química. A més a més, s’insta al Govern de la Generalitat a establir una campanya específica d’inspecció de Treball al Complex Petroquímic de Tarragona de manera que, «com a mínim cada 6 mesos, revisi la contractació temporal, els equips de treball i els ritmes de treball».

Finalment, la portaveu del Grup Municipal de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel, recorda que mentre en les conclusions de la Comissió d’Estudi de la Seguretat del Sector de la Petroquímica del Parlament van deixar fora «tot allò que feia referència a les condicions laborals dels i les treballadores», aquestes sí que s’han inclòs en les conclusions del Ple Monogràfic de la Petroquímica que va tenir lloc l’any passat en el qual “la Generalitat va decidir no participar-hi».

Redacció