TARRAGONA 21

Laia Estrada afirma que volen impulsar “un canvi en profunditat” a la ciutat, ja sigui des del govern o des de l’oposició

Laia Estrada afirma que volen impulsar “un canvi en profunditat” a la ciutat, ja sigui des del govern o des de l’oposició

La CUP de Tarragona no tanca la porta entrar en un govern municipal encapçalat per Pau Ricomà (ERC) després de la investidura. Així ho ha afirmat aquest dimecres la cap de llista dels cupaires, Laia Estrada, després del darrer plenari de la legislatura.

Per la CUP el principal és “desenvolupar aquell paper que sigui de més utilitat perquè a Tarragona hi hagi un canvi en profunditat”. La formació valorarà, a partir de negociacions amb els partits i amb assemblees amb la militància, si ho poden impulsar amb més força des de l’executiu o des de l’oposició. De fet, aquest dimecres es reuniran amb els republicans per rebre una confirmació que ERC accepta els cinc punts que els cupaires van posar per facilitar la investidura. Un fet que, per Estrada, no ha de ser cap problema.

Des de la CUP asseguren que no volen “cadires”, sinó impulsar un canvi profund. “Si ho hem de fer des del govern perquè és possible trobar un acord polític, ho farem des del govern; i si ha de ser des de l’oposició perquè sigui un canvi més sòlid, ho farem”, ha assenyalat Estrada. Tot i això, els cupaires tenen clar que les converses i el procés de reflexió interna que han de fer per valorar les opcions no seran cosa de pocs dies, per això Estrada descarta un acord de govern abans del ple d’investidura de dissabte.

En aquest plenari però, els seus dos vots per a Pau Ricomà (ERC) estan garantits. “Enteníem que el primer pas per fer fora la màfia era acabar amb l’era ‘ballesteril’”, ha remarcat la consellera. A partir d’aquí, veuran si poden fer un pacte estable “en base a fets objectius, quantificables i mesurables” per garantir “un canvi real, profund i sòlid”. No només pel què fa als dirigents, sinó també a l’hora de “plantar cara als lobbys de poder que hi ha en aquesta ciutat i que han estat influint en la presa de decisions que s’han adoptat des de l’Ajuntament”, ha concretat Estrada.

Seran doncs les negociacions dels propers dies, i presumiblement setmanes, amb ERC i En Comú Podem (ECP) el que determinarà si la CUP acaba formant part de l’executiu municipal, així com també les diferents assemblees que els cupaires faran amb la seva militància.

Estrada ha fet aquestes valoracions en acabar el darrer ple de la legislatura. Una sessió que ha durat amb prou feines dos minuts que ha servit tan sols per aprovar actes. En finalitzar els consellers que hi han assistit s’han fet una fotografia de record.

ACN. Eloi Tost