.

Acte de final de campanya de la CUP a Tarragona. Foto: Cedida

Acte de final de campanya de la CUP a Tarragona. Foto: Cedida

La CUP ha celebrat el vespre d’aquest dijous el seu acte de final de campanya de les eleccions municipals d’enguany. En un acte al Teatre Tarragona amb un format innovador la formació anticapitalista ha exposat alguns grans eixos de la campanya: l’accés a l’habitatge, l’alliberament nacional, polítiques en medi ambient, el nou POUM o fer de Tarragona una ciutat feminista i GSD. L’acte ha comptat amb actuacions de dansa, música i lectura de poemes, amb el públic com a protagonista dalt de l’escenari. Han intervingut l’exdiputat Pau Juvillà, la diputada Laia Estrada; en Santi Fortuny, militant d’Endavant; Fabricio Bernal, militant de Gènere Lliure; i la Júlia Ferré, Aitana de la Varga, Marina Pinyol, Vicent Collado, Gemma Vendrell i Eva Miguel, membres de la llista cupaire a les eleccions municipals del proper 28 de maig.

El primer en parlar ha sigut l’exdiputat de v la CUP-NCG, Pau Juvillà que ha fet referència al context d’emergència que vivim, afirmant que “la primera línia de drets són els municipis”, seguit de la Laia Estrada, diputada de la CUP-NCG i número 27 de la llista que exposat la feina feta des de la formació arreu dels Països Catalans i ha parlat de la importància de construir Unitat Popular. A més, Estrada ha recordat que “les nostres candidates no deuen res a ningú, cada vot rebel compta i diumenge cal votar la CUP”.

Sobre l’alliberament nacional, en Santi Fortuny ha defensat que la independència dels Països Catalans “només és pot dur a terme mitjançant una revolució democràtica que sacsegi els ciments del règim del 78” i ha apel·lat a la organització com a únic mitjà per aconseguir-la. Pel que fa a la seguretat de viure bé, Júlia Ferré ha defensat que aquesta necessita d’unes institucions “que cuidin de la població sense deixar ningú enrere”. Ferré ha explicat què implica viure bé “treballant menys i treballant totes; tenint accés als serveis públics de qualitat, acabant amb la pobresa energètica, i tenint dret a un habitatge digne”.

Les candidates de la CUP en l'acte de final de campanya. Foto: Cedida

Les candidates de la CUP en l’acte de final de campanya. Foto: Cedida

Al seu torn, la Marina Pinyol i el Fabricio Bernal han reivindicat una Tarragona feminista, dissident, antiracista i antifeixista. En paraules de Pinyol “exigim polítiques que persegueixin l’assetjament laboral i l’alt índex d’atur que pateixen les persones amb gèneres i sexualitats dissidents, nosaltres som les que volem derogar la Llei d’Estrangeria i les que volem derogar la Reforma laboral” i Bernal ha insistit en que la lluita trans-feminista i antifeixista “són vitals davant l’extrema dreta que viola tots els nostres drets”. 

Pel que fa a model urbà, Vicent Collado ha defensat que cal créixer però en qualitat de vida, “transformant la mobilitat, establint polítiques de parcs i jardins d’acord al context actual, fer de la ciutat un refugi climàtic i saber què respirem d’una vegada per totes”. D’altra banda, pel que fa a medi ambient, Aitana de la Varga assenyalat que cal protegir l’Anella verga-blava-groga i recuperar sobiranies “impulsant iniciatives de producció alimentària agroecològica autogestionada i promovent bancs de terres”.

L’últim torn d’intervencions ha sigut per l’Eva Miguel i la Gemma Vendrell, número u i dos de la candidatura cupaire. En una conversa amb punts d’humor i un fort sarcasme, les anticapitalistes han fet un repàs de la feina feta i han carregat contra el model turístic actual, reivindicant una moratòria de pisos turístics i apostar per alternatives productives. Miguel i Vendrell també han parlat de cultura “emancipadora i de carrer”, de drets socials “perquè el codi postal no condicioni la nostra qualitat de vida” i d’avançar cap un parc públic d’habitatge “que doni resposta a la crisi que vivim”. Finalment, les independentistes s’han erigit com l’alternativa real i necessària per construir sobiranies, “amb un peu al carrer i l’altre a la institució”.