TOTS 21

Laia Estrada i Edgar Fernández, caps de llista de la CUP per la circumscripció de Tarragona a les eleccions del 14F, han estat presents a la roda de premsa d’aquest matí. Foto: CUP

La CUP ha denunciat avui, amb el suport de represaliades d’arreu del Principat, que en els propers mesos, desenes d’activistes es troben en risc d’entrar a presó i ha criticat la falta de compromís del govern de la Generalitat amb les persones encausades. En aquest sentit, la formació considera que un dels puntals de la propera legislatura serà la lluita antirepressiva ja que moltes de les 3.000 persones represaliades arreu dels Països Catalans per motius polítics dels darrers quatre anys s’enfrontaran a judici durant els propers mesos.

Laia Estrada i Edgar Fernández, caps de llista de la CUP per la circumscripció de Tarragona a les eleccions del 14F, han estat presents a la roda de premsa d’aquest matí. Amb dos, juntament amb la reusenca Marta Llorens, suplent número sis de la CUP a les llistes de la demarcació a les properes eleccions, acumulen diverses causes repressives, obertes encara moltes d’elles. En aquest sentit, Estrada ha recordat que demà mateix està citada a declarar per segona vegada pels fets 21D de 2018, en la manifestació a Tarragona en contra del Consell de Ministres. L’actual regidora de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona ha anunciat que, igual que el passat 3 de desembre, demà no compareixerà davant del jutge.

De fet, des de l’Esquerra Independentista del Camp s’ha engegat la campanya ‘La Solidaritat No És Delicte’ per denunciar la construcció de relats policials en una causa general contra l’independentisme. A tall d’exemple, només a Reus hi ha una trentena d’imputats i vint investigats més arran de l’Operació Judes i la sentència de l’1-O. A tall d’exemple, l’Edgar Fernàndez, segon a la llista per la circumscripció de Tarragona té obertes quatre causes.

Les cupaires proposen fer un gir a l’estratègia antirepressiva del moviment independentista amb tres eixos clau: evitar que la repressió marqui el ritme polític del moviment; utilitzar la repressió com un «boomerang» per fer créixer les lluites que l’han provocat i «tallar d’arrel» qualsevol col·laboració amb la repressió o distinció entre persones represaliades per part del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Redacció