.

.

TOTS 21

Cartell de prohibició d’accés a la Savinosa

La CUP demana que el govern local deixi de perseguir el «cruising» que té lloc a la costa tarragonina i les persones que el practiquen. Alhora, les anticapitalistes demanen que des de l’Ajuntament es dotin aquests espais de papereres per preservar l’entorn i evitar l’acumulació de residus i deixalles.

La CUP de Tarragona demana al govern local que deixi de perseguir el «cruising» que té lloc en diversos indrets del terme municipal. Amb el nom de «cruising» es coneix l’activitat on es practiquen trobades sexuals esporàdiques, de manera anònima i sense prostitució, sobretot entre homes. La formació anticapitalista demana que s’aturi la persecució de persones que es troben practicant relacions sexuals en aquests espais i també insten el Consistori a dotar de papereres i de neteja els espais costaners.

La pràctica del cruising no és una excepció de la ciutat de Tarragona, i d’altres ajuntaments, com el de Sitges, ja han dut a terme intervencions al seu municipi per evitar la degradació de l’espai natural i la possible brutícia que s’hi pogués generar. Des de la CUP no es critiquen els criteris mediambientals que recomanen preservar el litoral de l’erosió antròpica, però sí que evidencien la contradicció de voler protegir aquesta zona mentre s’implanten tendals, gandules i embarcacions a motor en platges verges o semiverges.

Mentre això passa en alguns punts concrets de la costa, la resta de paratges naturals de l’Anella Verda s’enfronten a una degradació preocupant, fruit de diverses agressions humanes en forma d’urbanitzacions, contaminació atmosfèrica, la pèrdua de sòl agrari i la deixadesa, en bona part dels casos, de les administracions.