.

Després que al llarg de la setmana passada els mitjans de comunicació fessin públiques diverses notícies sobre víctimes de violència de gènere a les comarques del Camp de Tarragona, la CUP de Tarragona emplaça el govern a comprometre’s amb l’autodefensa feminista.

La setmana passada, el dijous 25 de gener, una dona que practicava esport va ser violada a la zona del Parc del Francolí. Els fets van succeir l’endemà mateix que es fes públic que es demanava un any i mig de presó per haver-se defensat a la víctima d’un intent de violació a la ciutat de Tarragona del qual va poder escapar, a banda de la pena de 4 anys als que s’enfronta l’agressor. La portaveu de la formació anticapitalista, Laia Estrada, mostrava en una piulada el seu desacord amb aquesta petició: “si no ens resistim per por que ens facin encara més mal o perquè estem en xoc, es qüestionarà que ens hagin violat, i, si ens defensem, se’ns acusarà de lesions? Quina merda de societat”.

A aquestes notícies s’hi afegeixen les conclusions que es desprenen del balanç sobre violència de gènere del passat 2017 al Camp de Tarragona. Les dades generals de Generalitat de Catalunya mostren un increment del nombre de víctimes, denúncies i detencions, respecte el 2016 i revelen que, de mitjana, cada dia es van interposar cinc denúncies i es van detenir dos homes per violència masclista.

Des de la CUP de Tarragona afirmen que “cal trencar amb la normalització que empara i invisibilitza la violència de gènere”, i emplacen el govern de Ballesteros a comprometre’s per eradicar-la. La consellera Laia Estrada afirma “les campanyes de prevenció i sensibilització són necessàries i útils si es doten de prou recursos econòmics, però cal anar un pas més enllà”.

En aquest sentit, proposen que l’Ajuntament impulsi tallers gratuïts d’autodefensa feminista per a dones durant tot l’any a tots els centres cívics de la ciutat i agafen com exemple la campanya de l’Ajuntament de Palma, dins del projecte “No i punt! Palma lliure d’agressions sexistes”. Es tracta de tallers que combinen l’adquisició de tècniques físiques per a poder respondre davant una amenaça amb altres dinàmiques per treballar l’autoconfiança així com prendre consciència de les pors.

El conseller Jordi Martí remarca la necessitat que el conjunt de la societat ha de ser conscient que “les agressions per violència masclista no són problemes individuals, sinó que són el resultat de l’estructura patriarcal en la que vivim i, com a  tal, són un problema col·lectiu”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */