.

.

TOTS 21

Façana de l’ajuntament de Reus.

Aquesta setmana sha dut a terme el tercer transvasament del pantà de Siurana al de Riudecanyes, deixant aquest primer al 10% de la seva capacitat. Aquesta situació, que any rere any es veu agreujada, ha fet que diferents pobles de la comarca prioratina tinguin problemes d’abastament daigua. Des de la CUP de Reus critiquen el paper i la passivitat tant de lAjuntament com de l’ACA davant aquesta greu situació, en veu del regidor Edgar Fernández, consideren que Reus té recursos humans, tècnics i econòmics suficients per renunciar a laigua provinent del Siurana i evitar així talls de subministrament, és totalment inadmisible i vergonyant”.

Des de les CUP fa anys que insisteixen en trobar alternatives a lactual model de distribució d’aigua, que consideren obsolet, injust i un atemptat mediambiental. Assenyalant la responsabilitat dels organismes públics implicats, Fernández considera que no es poden regar camps de golf i omplir piscines privades a la vegada que al Priorat no els hi surt aigua de laixeta o el riu és un cementiri de fauna”. A més, recorden que els darrers anys les CUP del Baix Camp i del Priorat han fet propostes per revertir la situació que sistemàticament han estat rebutjades o boicotejades, com el cas de la Taula del Siurana-Riudecanyes.

Fruit de la situació actual, el grup municipal de la CUP de Reus insisteix en les propostes treballades els darrers anys i recorden que tota la comarca del Priorat suposa menys dun 10% de la població reusenca, un fet suficient per entendre que el model no està ben plantejat. Fernández insisteix en que Reus hauria dexercir de capital territorial i oferir recursos i alternatives, no alimentar una guerra de campanar davant la passivitat del govern de la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya i l’Agència Catalana de lAigua”.

Per últim, insisteixen que la greu situació del Siurana és la punta dun iceberg al que ens dirigim amb els ulls tancats, esperem no fer tard, tant a nivell socioeconòmic com mediambiental, sentencia Fernández, qui anuncia noves propostes i accions a nivell territorial conjuntament amb les CUP del Priorat i les entitats ecologistes del territori. 

Redacció