TOTS 21

Imatge del desplegament policial d’aquest matí. Foto: Josep Suñé (Tarragona Ràdio)

Poc després de la finalització del desplegament policial dut a terme d’aquest matí a l’edifici del barri del Serrallo conegut com ‘Rancho Grande’, i que ha posat fi a un episodi d’ocupació il·legal lligat en molts casos a la delinqüència, la CUP ha fet públic un comunicat en el qual reclamar «conèixer la quantitat de persones que han requerit ser reallotjades perquè es troben en una situació de vulnerabilitat social, i a quantes d’elles s’ha reallotjat». Igualment, atès que el portaveu del govern local, Xavi Puig, ha parlat de solució a «curt termini» la formació anticapitalista també es pregunta quin és el pla a mig termini que tenen ERC i ECP per garantir el dret a l’habitatge a la ciutat que governen.

Pels anticapitalistes l’operació d’aquest dijous «és una acció propagandística que només acabarà amb els problemes de convivència de forma temporal i parcial. Aquests es reprodueixen des de fa anys a tots els barris de la ciutat, i tenen el seu origen en l’abundant parc de pisos buits que són propietat de bancs i grans tenidors, així com en la vulneració del dret a l’habitatge». Mentre no es resolguin aquestes dues problemàtiques,» que són les dues cares de la mateixa moneda», la CUP alerta que «els conflictes veïnals derivats d’ocupacions es reproduiran periòdicament i es limitaran a desplaçar-se, generant greuges i problemàtiques greus als veïns i veïnes d’arreu de la ciutat».

En aquest sentit, la Candidatura d’Unitat Popular assegura que és imprescindible crear un parc públic de lloguer social i lamenta que el govern municipal encara no ha complert cap dels seus compromisos, ni d’investidura ni pressupostaris, relacionats amb garantir el dret a l’habitatge i acabar amb els pisos buits. La CUP recorda que encara no s’ha elaborat el cens de pisos buits, ni tampoc s’ha creat la partida de 600.000€ per a la rehabilitació de pisos buits que es destinin a lloguer social, la qual permetrà multar els bancs i grans tenidors per acumular pisos amb caràcter permanentment desocupat.

Redacció