.

.

TOTS 21

Cartell de les jornades de la canana

Cartell de les jornades de la canana

Del 14 d’abril a l’1 de maig tindrà lloc una nova edició de les Jornades Gastronòmiques de la Canana de Torredembarra que organitzen la Regidoria de Turisme i la Regidoria de Comerç, Indústria i Activitats. La principal novetat d’enguany és que el tret de sortida el donarà la Mostra Gastronòmica de la Canana que se celebrarà el 10 d’abril, als Jardins de Cal Bofill, un tast popular del que després és podrà trobar el públic en general als menús dels restaurants.

Els establiments participants són: Al Capone da Franco, Cal Coco, Can Gla, Clamar, Di Napoli, El Capitán, El Vaixell, Hostal Coca, L’Avi Vitali, La Cuina d’en Basili, La Serra, La Sirga, Pizpaz, Roda i Saona. Cadascun presenta diferents menús amb un element comú: la canana, i amb preus que oscil·len entre els 19,5 i els 26 euros. Entre els comensals, el 9 de maig es realitzarà un sorteig de 15 menús gastronòmics per a dues persones als restaurants participants.

A la Mostra del 10 d’abril, el públic podrà gaudir de tapes creades per 13 dels restaurants participants a les Jornades, on el denominador comú i l’ingredient serà la canana: tàrtar de cananes, cananes amb patates, risotto de cananes, suquet de cananes, all cremat de cananes, caldereta de cananes, fideus negres amb cananes i cloïsses, cananes amb la seva tinta, guisat de cananes…

Per als més petits hi haurà un taller de cuina i activitats infantils. En aquest cas, la tapa + vi o aigua es podrà consumir al preu de 3 €. També hi haurà la cervesa artesana local Estraperlo al preu d’1,5 €.

La canana (Todarodes sagittatus) és un cefalòpode, de cos allargat, semblant al del calamar, que neda molt de pressa i amb molt de vigor. És un dels cefalòpodes més coneguts a la cuina tradicional de casa nostra però alhora molt desconegut per al gran públic.

En aquest enllaç trobareu els menús de ls jornades.