.

.

TOTS 21

Foto de família final. Foto: Tjerk van der Meulen / Ajuntament de Tarragona

Tarragona enceta Santa Tecla, la festa major de Catalunya, com toca fer-ho, llençant el crit de “Visca Santa Tecla!” amb una escenificació diferent de la d’altres anys i un protagonisme rcuperat per la plaça de la Font, lluny de  les Muralles del Passeig Arqueològic on s’havia dut a terme els darrers dos anys degut a la pandèmia. L’acte ha comptat també amb els homenatges festius a la Perpetuadora d’enguany, la Banda Unió Musical de Tarragona, i les Tecleres i els Teclers d’Honor.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha qualificat d’obert, massiu i sense restriccions’, aquest acte i ha celebrat la fi de les restriccions de la covid. Altrament, ha agraït als ciutadans que es segueixen comprometent-se amb la festa.

La consellera de festes de l’Ajuntament, Inés Solé, s’ha referit al nou format de La Crida, pensat per ajudar ‘a la democratització d’una festa que ha de ser participativa i comunitària’. També ha intervingut la presidenta de la Banda Unió Musical de Tarragona, Marina Vendrell, enguany,  l’entitat perpetuadora de la Santa Tecla.

El tradicional toc d’obertura de la Crida ha anat a càrrec de nou de la Cobla de Ministrers del Consell Municipal des del balcó del Palau Municipal, mentre la Crida i l’encesa de la primera tronada festiva ha anat a càrrec de l’alcalde i de representants de la BUMT.

Hi ha hagut així mateix distincions per a les Tecleres i Teclers d’Honor de diverses entitats de la ciutat per la seva aportació i tasca en relació a la Festa Major durant com a mínim els darrers 25 anys. En aquest sentit, han rebut com a obsequi el cartell de la Santa Tecla de l’any 1997. Finalment, s’ha sentit el primer Amparito Roca de les festes, interpretada per la mateixa BUMT. Una foto de família ha clos l’acte.