TARRAGONA 21

La plantilla grana va passar les primeres proves el passat 3 d’agost, tot just abans de tornar als entrenaments. Foto: Nàstic

En terra de ningú en tantes coses, la Segona B entra dins del futbol no professional. I per tant, lluny del paraigues que suposa LaLiga, tots els clubs han de rascar-se la butxaca a l’hora de buscar-se (literalment) la vida en temps de pandèmia. En aquest sentit, el Nàstic avalua en gairebé 29.400 euros (sense comptar despeses com gels o altres mesures complementàries) el sobrecost derivat de la necessitat de comprar les diferents proves de detecció de la Covid-19 per fer front una temporada, la 2020-21, ja sense el bonus en metàl·lic d’ingressos televisius.

Segons fonts del club, els granes han de sumar als sis partits de pretemporada (el darrer jugat aquest mateix dissabte contra l’Espanyol B amb empat a 2) els 20 partits de la fase regular del seu grup de Segona B i un mínim de sis més corresponents a la segona fase (sigui per pujar o per baixar). En total, tenint present que no juga Copa del Rei i que la disputa de la Copa Catalunya és una incògnita, seran 32 partits en total.

A aquesta variable cal sumar-hi dues més. La primera, el preu de les diferents proves i el segon, el número de persones que han de passar-les, xifrades en una trentena afegint jugadors i cos tècnic. En dos dels amistosos els granes van optar per les PCR (detecta la presència del virus a partir d’una mostra de la faringe en un termini aproximat de 24 hores), amb un cost per unitat de 150 euros. La resta, fins a final de temporada, seran les serològiques (detecta la presència d’anticossos del virus a partir d’una mostra de sang en quinze-trenta minuts), que tenen un preu de 20 euros. En total, doncs, la xifra acumulada és de 29.400 euros.

La col·laboració del voluntariat grana és clau en els protocols sanitaris diaris. Foto: Nàstic

Cal recordar i posar en valor que en aquesta lluita contra el virus, el Nàstic compta amb un gran aliat. Des del 7 de setembre, dia de l’inici dels entrenaments del Planter Grana, diàriament una parella de voluntaris prenen la temperatura, apliquen el gel hidroalcohòlic i comproven que tots els jugadors i entrenadors portin correctament la mascareta en l’accés a les instal·lacions de la Budallera. D’aquesta manera, els entrenaments dels 32 equips i més de 500 jugadors es poden desenvolupar en els horaris previstos i complint estrictament els protocols sanitaris establerts, tant l’intern de l’entitat com els de les autoritats competents.

Aquesta tasca també s’ha realitzat en els partits disputats del primer equip al Nou Estadi, on novament una parella del Voluntariat Grana pren la temperatura a tots els jugadors i membres del cos tècnic del Nàstic i l’equip rival, així com els diferents representants institucionals dels respectius clubs i periodistes acreditats.