.

.

TOTS 21

fDSC_1778
Les celebracions amb motiu del 30è aniversari de la Coral Verge de Berà arriben a la seva fi. Es van iniciar al juliol del passat any amb un concert a la Pedrera de l’Elies que va aconseguir aplegar més d’un centenar de persones.

La Coral Verge de Berà continua celebrant les seves tres dècades de vida i per cloure la commemoració del 30è aniversari l’entitat ha organitzat una exposició a l’Hotel d’Entitats amb un recull de fotografies que realitzaran un recorregut per la seva història.

La mostra, que serà inaugurada el proper dissabte, 20 de febrer, a partir de les set de la tarda, es podrà visitar fins el 6 de març, de dilluns a divendres de 10 a 13 i de 16.30 a 20 hores.

Serà el 6 de març quan els actes de celebració culminaran amb una gran festa de cloenda a la plaça de l’Església, la qual comptarà amb la participació i les actuacions d’altres entitats locals, el Grup Sardanista, Auca Teatre, Luz de Luna, Músics-Escola de Música de Roda de Berà i el grup de grallers ‘Com feia…?’.

Trenta anys cantant

La Coral Verge de Berà va ser fundada l’any 1985 com a entitat, tot i que molts cantaires ja formaven part del Cor Parroquial seguint la tradició de molts anys. És a partir d’aquest any quan comencen a oferir concerts sota el nom de la Coral Verge de Berà, el primer dels quals va ser el 29 de desembre de 1985 amb el Concert de Nadal.

Pel que fa a la direcció de la Coral va ser Josep Maria Nogués qui la portà des del seus inicis fins l’any 2001. Des de l’octubre d’aquell any la direcció ha anat a càrrec de Jordi Solé, actual director del grup.

Les cantades habituals anuals són el Concert de Nadal i l’organitzat dins el marc de la Setmana Cultural, així com la participació a la Missa del Gall i a la de la Festa Major. Tanmateix, la Coral fa intercanvis amb altres corals i celebra diversos concerts als municipis on hi són convidats.