.

Jean Luc ha tornat a tenir minuts. Foto: Nàstic

El Nàstic cau derrotat per 0-3 davant d’un Alavés efectiu i que pràcticament ha sentenciat l’eliminatòria a falta del partit de tornada. Un Nàstic plegat de jugadors menys habituals ha completat una bona primera meitat, però s’ha vist superat pel conjunt basc que no ha perdonat a pilota aturada i a la contra amb dos gols de Toquero. El 0-3 l’ha marcat Santos amb el braç. El partit de tornada serà el darrer encontre de l’any, el 22 de desembre a Vitòria.

Vicente ja anunciava en la prèvia que repartiria minuts, i de fet, només Madinda repetia en l’onze inicial en un sorprenent mig del camp format per Boiro i Zahibo. Sens dubte, una de les lectures positives. El gabonès ha mostrat una nova faceta d’organitzador. Per les seves botes han passat les millors ocasions. La primera meitat ha estat força entretinguda, amb un Alavés que deixava el pes de l’encontre a un Nàstic que se sentia còmode en aquest paper.

Però els vitorians han mostrat la seva categoria superior en la primera que han tingut. Toquero de cap, no podia ser d’altre manera, marcava el 0-1 a la sortida d’un córner (14′). Un minut després, Maloku era a punt d’empatar, però el seu xut l’aturava Ortolà. Madinda ho tornaria a provar amb un llançament fora de l’àrea i seva era la jugada que quasi aprofita Delgado amb un altre xut que marxava lliscant el pal esquerra de la porteria. Poc premi per a un Nàstic que mereixia més en la primera meitat.

Totes les bones sensacions s’han esvaït només arrencar la segona part. L’Alavés ha sentenciat amb una ràpida contra i un gol polèmic. El segon ha estat obra de Toquero, que també s’apuntava el seu segon de la nit, al culminar un ràpid contraatac que venia d’un córner favorable del Nàstic. I deu minuts després, Santos rematava amb el braç una falta lateral, que ni l’àrbitre ni el jutge de banda encertaven a veure (65′). Si el 0-1 era un càstig excessiu, el 0-3 sentenciava l’eliminatòria.

Joan Castell

Fitxa tècnica:
Nàstic: Saja, Ferran, Lopo, Iago, Kakabadze, Zahibo, Boiro (Jean Luc 50′), Madinda (Cordero 65′), Delgado, Maloku (Rayco 76′) i Emaná.

Alavés:Ortolà, Theo (Barreiro 78′), Pantic, Laguardia, Vigaray, Espinoza (Manu Garcia 58′), Manu, Kristicic (Sobrino 65′), Katai, Toquero i Santos.

Àrbitre: Jaime Latre. Ha amonestat als locals Boiro (25′), Delgado (60′), Giner (65′), Maloku (70′) i Kakabadze (90′) i als visitants Manu Garcia (65′)

Gols: 0-1, Toquero (14′); 0-2, Toquero (51′); 0-3, Santos (62′).

Incidències: Partit d’anada dels 1/16 de final de la Copa del Rei disputat al Nou Estadi davant 3.032 espectadors.