.

.

TOTS 21

S’avança en dues setmanes per la maduració del producte i per evitar els possibles furts.

Avui dimarts comença la campanya de garrofa i fruita seca a la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Concretament, es podrà descarregar garrofa de dilluns a divendres de 12 a 13 hores i de 17 a 18:45 hores. Aquest horari es mantindrà fins el 14 d’octubre i, posteriorment, s’informarà dels nous horaris ja que la campanya s’allarga fins al 31 de desembre. La fruita seca com avellanes i ametlles també es podran descarregar en aquest horari.

La obertura s’avança dues setmanes, per una part per la maduració del fruit i sobre tot perquè els pagesos volen entrar les garrofes al magatzem el més aviat possible per evitar els furts, que malauradament ja s’han donat a Cambrils i rodalies.

Tant l’administració, Departament d’Acció Rural Climàtica i Departament d’Interior de la Generalitat, com agents rurals, mossos d’esquadra i policies locals , juntament amb cooperatives i altres agents del sector demanen que es facin les denúncies pertinents i que augmentaran el controls i la vigilància en tota la traçabilitat del producte del camp fins als centres de recollida.

Des de la Cooperativa de Cambrils s’informa , com és obligatori i pertinent, que solament s’acceptarà garrofa de pagesos quer tinguin la DUN i puguin demostrar la titularitat de l’explotació de les finques.

La garrofa als darrers dos anys ha sofert un augment de preu molt destacable, arribant a màxims històrics i augments mai vistos. Recordem per una banda que la polpa de la garrofa va destinada a l’alimentació animal, i la llavor o garrofí amb la qual es produeix la goma de garrofí és un espessidor natural que es fa servir a l’indústria alimentària on va a parar la major part de la producció així com també en cosmètica i indústria farmacèutica.

Els preus per aqueta nova campanya mostren certa inestabilitat i incertesa i la realitat és que de moment no hi ha cotització a la Llotja de Reus per a la nova campanya. Recordem que l’any passat el preus de Llotja de Reus es van incrementar des de 0,51 EUR/kg al gener 2021 fins als 1,60 EUR al desembre de 2021 , amb un màxim de 1,98 EUR/Kg que es van assolir al mes de març de 2021.

Redacció