.

.

TOTS 21

Pilar caminant de la colla de Sant Pere i Sant Pau al Pla de la Seu. Foto: Tarragona21

Pilar caminant de la colla de Sant Pere i Sant Pau al Pla de la Seu. Foto: Tarragona21

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, els de la camisa verda, noa ssistirà a la Diada independentista del proper diumenge a Tarragona, i es convertirà així en l’única de les quatre colles de Tarragona que no hi prendrà part. L’entitat ha afirmat a Tarragona21 que “som apolítics i no prendrem part en un acte polític”, en paraules del seu president, Dídac Molas.

La colla sí assistirà a la tradicional ofrena floral del matí, un acte institucional que organitza l’Ajuntament de Tarragona davant al monument a Rafael d Casanova i que òbviament no té un to independentista. També assistirà a la tradicinoal diada castellera de l’Onze de Setembre a les 13 hores al Pla de la Seu, amb les altres tres colles castelleres de la ciutat.

“Els nostres estatuts fixen que som una entitat apolítica i l’acte que organitza diumenge l’Assemblea Nacional Catalana és polític. Nosaltres respectem tothom, però els nostres estatuts fixen que som una entitat apolítica. Ningú no hi anirà en representació de la colla de Sant Pere i Sant Pau”, ha afegit el seu president.

El tema sobiranista i la participació o no de la colla “no provoca cap debat intern” a l’entitat, ha destacat Molas. Sant Pere i Sant Pau no forma part de la Plataforma pel Dret a Decidir de Tarragona.

La Diada de diumenge vol ser la concentració més mutitudinària celebrada mai a Tarragona i es parla d’una participació entre 40.000 i 60.000 persones. Hi prendran part 19 colles castelleres de la província de Tarragona, inclosos els Bordegassos de Vilanova i la Geltrú, de la província de Barcelona.

L’ANC ha tret ferro a l’absència de la colla. Carles Gómez ssenyalavaa que és una decisió sobirana de cda entitat assistir-hi o no.