.

.

TOTS 21

Imatge de l'Hospital Joan XXIII

El sindicat CGT a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona ha denunciat la pèrdua de 7 milions d’euros del pressupost de l’hospital, respecte a l’any 2013, mentre els centres de sanitat concertats mantenen el seu pressupost (per exemple, l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla) “i es posa en perill la continuïtat  del Joan XXIII com a hospital públic de referència al nostre territori”.

La CGT no pot tolerar “que ens prenguin el pel i ens considerin imbècils”, com “molt bé han alertat” la junta facultativa. “No es poden perdre més diners perquè no podrem donar l’atenció necessària als pacients”, afirma el sindicat.

En un comunicat, continua afegint: “Si el gerent territorial de l’ICS  és incapaç de defensar els interessos de l’hospital, als quals es deu per mandat i pel sou que se l’hi paga (amb els diners dels contribuents, no ho oblidem), doncs que dimiteixi. Que tinguin la dignitat personal i professional de reconèixer la incapacitat de defensar allò que en realitat ha de defensar, quan en canvi es doblegui com putxinel·li a les exigències i directrius dels poders”.

La CGT denuncia que “el col·lectiu de metges de l’Hospital Joan XXIII hagi denunciat la situació crítica que es viu, fruit de les retallades. Fa temps que el nostre sindicat ho denuncia, i el posicionament  d’ara dels facultatius és un bon suport, doncs d’alguna manera reconeix la nostra tasca i s’afegeix a la línia de treball per defensar el que no ha de deixar de ser l’Hospital Universitari de referència”.

La resposta de l’Hospital

D’altra banda, l’Hospital ha respost les crítiques afirmant que consolida per a l’any 2014 “el mateix pressupost ordinari assignat” que va tenir en l’exercici de 2013, “un total de 102 milions d’euros”.

Aquesta assignació no inclou, donada la seva excepcionalitat, l’aportació extraordinària de tres milions d’euros que la Generalitat va realitzar durant l’exercici 2013 ja que es tracta d’un import no consolidable en el pressupost anual del centre, afirma el centre. L’Hospital Joan XXIII “té previstes inversions en infraestructures i equipaments al llarg del 2014 per tal d’oferir la màxima eficiència i qualitat en l’atenció a la seva població de referència”.