TARRAGONA 21

Imatge d’arxiu de material sanitari

Hospitals i altres centres de primera necessitat de Catalunya i de la resta d’Espanya denuncien des de fa dies i de forma reiterada la falta de material sanitari i de protecció. Al mateix temps, les administracions asseguren que s’ha comprat tot el material sanitari necessari.

La Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET) reclama explicacions de per què el material no arriba, i apel·la a totes les administracions públiques a deixar de banda la política i actuar tots a una. El president de la Coordinadora, Ángel Juárez, critica que “s’estan passant la pilota els uns als altres” i opina que “fins que no superem la pandèmia del coronavirus, cal oblidar-se dels partits i fer una bona gestió conjunta”.

Ahir, la xifra de personal sanitari infectat era de 5.400. Per a la CET, aquesta xifra és molt preocupant i consideren essencial “protegir als que ens protegeixen a nosaltres”. Reclamen que l’arribada de material sanitari i de protecció per les persones que treballen en serveis bàsics no es retardi més.

De fet, aquestes necessitats ja haurien d’estar cobertes. Des de la CET recorden que el nostre territori també disposa d’una amplia xarxa industrial. Per tant, també s’hauria de posar en marxa i accelerar la fabricació de material a Catalunya i Espanya, com ja s’està fent en alguns casos.

La Coordinadora d’Entitats també vol aplaudir les iniciatives ciutadanes per crear material, però recorda que les mascaretes de tela no estan homologades, per tant, no són efectives per protegir el personal sanitari. Sí que ho són per a les persones confinades, per exemple, per quan surten a fer la compra.