TOTS 21

El finançament, per valor de dos milions d’euros durant 5 anys, es destinarà principalment a la mobilitat dels estudiants i el professorat entre les universitats del consorci i les entitats col·laboradores. Foto: URV

La Universitat Rovira i Virgili és una de les tres universitats europees que impartirà el Màster Erasmus Mundus Sustainable Catalysis (SuCat) conjuntament amb la Universitat de Poitiers (França), que n’és la coordinadora, i la Universitat d’Aveiro (Portugal). Així va ser aprovat per la Comissió Europea el passat mes de setembre dins del programa Erasmus+. Hi participen com a entitats col·laboradores altres universitats, com les de Bordeaux i Lyon (França), McGuill de Montreal (Canadà), Rio de Janeiro i Sao Paulo (Brasil), i Shangai (Xina); centres de recerca com l’IFP (França) o RAIZ (Portugal), i empreses com Adisseo, Clariant, L’Oreal i Solvay.

L’inici del màster conjunt Erasmus Mundus SuCat està previst per al setembre del 2021 i té una durada de dos anys. L’objectiu del programa formatiu és proporcionar experiència en totes les àrees de la catàlisi (homogènia, heterogènia i enzimàtica) dins de la química sostenible, aprofitant l’alt nivell d’expertesa en catàlisi homogènia de la URV, catàlisi heterogènia de la Universitat de Poitiers, i biocatàlisi de la Universitat d’Aveiro. Aquest programa explora fins a quin punt la química pot contribuir a una societat global sostenible, identificar aspectes crítics i proposar alternatives més eficients.

Els estudiants matriculats al programa Erasmus Mundus que segueixin l’especialitat de Catàlisi Homogènia, cursaran el segon any a la URV per seguir el màster Synthesis, Catalysis and Molecular Design, que es desenvolupa a la Facultat de Química en col·laboració amb l’ICIQ, i que a més d’estar acreditat amb excel·lència, té l’acreditació de la interacció docència-recerca excel·lent. Aquets estudiants obtindran el títol de la URV, el de la Universitat de Poitiers i el certificat Erasmus Mundus per les tres universitats del consorci.

El finançament, per valor de dos milions d’euros durant 5 anys, es destinarà principalment a la mobilitat dels estudiants i el professorat entre les universitats del consorci i les entitats col·laboradores.

Redacció