.

.

TOTS 21

Angie Rodríguez, durant una actuació. Foto: Casa Navàs

Un dels millors plans que es poden lligar per les festes de Nadal a Reus vénen de la mà de la Casa Navàs. La seva estructura modernista ja fa temps que ha deixat de ser una simple façana sense ànima, i ara acull un dinamisme cultural i lúdic capaç de convertit aquest element patrimonial de la plaça Mercadal en un espai de creativitat artística de primer ordre a la ciutat. Dins de l’agenda d’actes programats, que en són molts i variats, el 2 de gener destaca en vermell perquè marca la consolidació de la Visita Concert d’Any Nou que va estrenar ara fa un any.

L’oferta, prevista de les 17.30 hores fins a les 19 hores per un preu total de 23 €, ofereix agraïdes sortides de guió a les visites teatralitzades habituals i una fi de festa amb trio de jazz experimentat i avalat en el gènere que donarà enguany el toc personal a la banda sonora tradicional d’una trobada nadalenca. Tot plegat, un muntatge únic que només es podrà gaudir aquest primer diumenge de 2022.

Anem a pams. La visita nocturna especial la conduiran Benjamin Miguel, Manu Barroso i Neus Ceballos, de la companyia de teatre Producciones Lucky & Luke. Interpretaran els personatges de Pere Ferré, el cap d’obres de la construcció de la Casa Navàs; Marcel Pons, l’encarregat de la botiga, i Roser Serra, la governanta de la casa. Ells guiaran els visitants per l’interior d’un edifici que amaga tant com ensenya mentre n’expliquen tots els secrets. “Des de la inauguració de la Casa Navàs la nostra companyia va entrar in love amb la direcció i enguany hem decidit llençar la casa per la finestra”, afirma Benjamín, agraït que “des de la Casa Navàs ens hagin permès continuar treballant per la Cultura i fer que la Cultura treballi per a ells”.

Imatge d’arxiu d’una obra de Producciones Lucky & Luke

“Per a la representació d’aquest 2 de gener -continuava- viatjarem una mica més endarrera en el temps. A les visites guiades del dia a dia adoptem personatges dels anys 40 i, en aquest cas, ens desplaçarem a cavall dels anys 1932 i 1933. Hi haurà també sorpreses que no podem desvetllar perquè sortirem del recorregut establert habitualment, i n’hi haurà una d’especial que comptarà amb la col·laboració musical de l’Angie Rodríguez Christmas Trio”. La reusenca n’és la veu, el Jorge Varela el pianista i l’Iván Sáez el saxo baríton. “Amb l’Angie -explicava aquest darrer a Tots21- he gravat diversos discos i amb el Jorge he compartit molts projectes. De cara a aquest concert, que tindrà una durada d’entre 45 minuts i 55,  hem escollit un repertori de cançons lligades a Nadal conegudes per tothom i que generin un ambient íntim i un vincle amb l’espectador”.  S’escoltaran peces incunables com ‘Have Yourself a Little Christmas’, ‘El Noi de la Mare’ o ‘What a Wonderful World’ interpretats al ritme de soul, jazz i swing. “Amb el jazz ens trobem molt còmodes -assenyalava Sáez- i seria l’estil que ens definiria perquè ens aporta llibertat creativa i improvisacions”, com la que es pot descobrir amb el projecte vinculat a un innovador anomenat ‘Seísmic’, amb el qual va participar en diferents festivals del gènere.

Redacció