.

Presentació de la Pimavera Literària aquest matí. Foto: Teresa León

Presentació de la Pimavera Literària aquest matí. Foto: Teresa León

La Primavera Literària enguany es presenta amb un nou espai que l’engloba, la Casa de les Lletres, i aprofita per donar a conèixer una nova imatge i una nova programació carregada d’actes, tant municipals com de totes les entitats que hi participen i que, a més, coincideix amb l’acte de lliurament Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2013.

Amb uns 60 actes i la participació d’unes 15 entitats i espais, la programació abarca des de recitals poètics; a tallers de lectura i literatura; exposicions o propostes de caràcter infantil i familiar. El festival Tàrraco Viva i la programació dels Teatres de Tarragona també presenten propostes literàries que recollim al programa. Així mateix destaquem efemèrides importants d’aquest 2014 com els 400 anys de l’edició a Tarragona del Quixot apòcrif o els cent anys del naixement de Joan Vinyoli, entre d’altres.

La sala de lectura de Sant Pere i Sant Pau i la Biblioteca Pública de Torreforta també tenen un paper destacat en la programació literària de la ciutat. Aquests dos equipaments, que formen part del Servei Municipal de Biblioteques programen diferents activitats per incentivar la lectura amb propostes de diferents activitats.

Amb motiu de la inauguració de la Casa de les Lletres el proper dijous 24 d’abril a les 19h a l’Antic Ajuntament, s’inaugurarà alhora l’exposició titulada Imatge i ficció amb fotografies de Xulio Ricardo Trigo i David Luque, sobreLa cuinera, la darrera novel·la de l’autora Coia Valls. I d’aquesta manera la sala noble d’aquest equipament passarà a ser un espai expositiu del món literari a la que li seguirà la mostra Rodoreda, mirall de llengües amb motiu dels 50 anys de la publicació de Mirall Trencat.

La Casa de les Lletres vol ser un nou servei públic de caràcter municipal que té com a missió l’impuls, la coordinació i l’acolliment de les activitats i iniciatives que giren al voltant de la creació literària i la lectura a la ciuat de Tarragona.

Però aquest projecte no s’hagués pogut dur a terme sense la participació directa i col·laboració amb altres entitats, que ha estat una realitat des del primer moment i que en aquest nou programa queda reflectit amb les propostes de Hipermetropoesia, l’APELLC, Silva editorial, Cooperativa Obrera, Serveis Territorials de Cultura i Biblioteca Pública de la Generalitat de Catalunya, Escriptors del Camp de Tarragona, Centre de Normalització Lingüística, Diputació de Tarragona, MNAT, sala Trono, etc…entre d’altres entitats de la ciutat i departaments de la l’Ajuntament que hi han participat programant activitats.

(Es pot consultar la programació completa -clicant en aquest enllaç-)