.

.

TOTS 21

En la celebració de Tarragona s’espera la participació d’un total de més de 300 pelegrins. Foto: Rocio.com

La Casa de Andalucía de Tarragona i Provincia complirà entre avui i demà la tradició de peregrinar fins al Morell, concretament fins a l’espai conegut com la Granja dels Frares. La sortida tindrà lloc a les 10.00h del matí d’aquest dissabte des de la zona del pont de Santa Tecla i tot el trajecte discorrerà seguint el llit del Francolí. Els romanins faran el trajecte, d’unes quatre hores de durada, a peu o a cavall.

Amb l’arribada al recinte s’iniciaran les activitats previstes fins al diumenge a la tarda, de les quals destaquen els concursos d’arrossos i de sevillanes. L’acte centre de la celebració religiosa serà la Missa Rociera, cantada pel cor de la Casa de Andalucía, que tindrà lloc el dissabte a les 20.00 h.

La celebració de l’anomenat “Rocío chico” s’inspira en una tradició religiosa que té el seu origen en un vot d’acció de gràcies que el poble de Almonte, ciutat a la qual pertany l’Aldea del Rocío, va fer l’any 1813 després d’haver-se alliberat de l’atac de les tropes franceses.

El “Simpecao” és un estendard que representa a la Verge i que ostenta el lema “sine labe concepta” (Sense Pecat Concebuda). El nom és d’origen medieval i es deriva dels estendards que portaven les processons religioses que reivindicaven la Immaculada Concepció de la Verge.

En el cas de les peregrinacions rocieras, el “Simpecao” fa el camí fins a l’ermita on és presentat a la Verge, en el cas de Tarragona fins a l’ermita de la Granja dels Frares on aquests dos dies es rendeix culte a la Virgen del Rocío, representada pel Simpecao.

En la celebració de Tarragona s’espera la participació d’un total de més de 300 pelegrins.

Redacció